Bez připojení k internetu mi Mapy.com Premium nedokážou naplánovat trasu
-
Když nejsem na Wifi, nejde mi naplánovat žádná trasa - přesto, že mám staženou offline mapu. Předchozí, neplacená verze, byla bez problémů.
Teď dostanu hlášku: Nepovedlo se naplánovat trasu. Zkuste to znovu, nebo trasu upravte.
Má s tím někdo zkušenost? -
Zřejmě ojedinělý problém. Teď jsem to vyzkoušel a normálně funguje (Premium, offline). Není možné, že jsou třeba offline mapy na paměťové kartě a aplikace se k nim nemůže dostat? Jsou offline mapy aktuální? Předpokládám sice, že jste obojí prověřoval, ale nic jiného mě nenapadá... Pak tedy už jen zkusit přeinstalovat apku.
-
@Jan-Vyhlídal Dobrý den, napadá mě ještě doplnění k tomu, co psal Standa:
Lze tam vůbec naplánovat trasu? Jsou v dané oblasti pěší nebo cyklistické stezky — podle toho, co plánujete?
Máte stažené všechny regiony, přes které trasa vede? (Na to by měla mapa upozornit hláškou.) -
A ještě se přidám já, už jsem se s touto hláškou setkal, a tuším to souviselo se špatným mobilním signálem pro data.
Pokud aplikace ví, že je nějaký přístup na internet, tak se to vždy snaží naplánovat serverem, tedy ne offline, ale požádá o naplánování online.
Pokud ví, že internet nemá, nepokouší se o online a rovnou plánuje offline přímo aplikací.
Tedy je potřeba mít vypnuté nejen wifi, ale i mobilní data (nebo zapnout režim letadlo).Při pohybu v terénu se špatným mobilním signálem je to dramatický rozdíl, plánování přímo aplikací (vypnutá mobilní data) je okamžité, plánování online na špatném signálu (zapnutá data) trvá dlouho, a může hlásit chyby.
Akorát offline nezná aktuální omezení, uzavírky a pod. Někdy je to i výhoda...No a jinak na ojedinělé problémy většinou pomůže přeinstalování aplikace...
-
Všem reagujícím moc děkuji, ale problém přetrvává, přestože:
- mapy na kartě nemám
- offline mapa je aktuální
- trasa lze naplánovat, jelikož pod Wifi vše v online režimu funguje
- mobilní data mám v telefonu vypnuta ( dlouhodobě, už leta)
Takže zkusím aplikaci odinstalovat a znovu nainstalovat