Bez připojení k internetu mi Mapy.com Premium nedokážou naplánovat trasu
-
Když nejsem na Wifi, nejde mi naplánovat žádná trasa - přesto, že mám staženou offline mapu. Předchozí, neplacená verze, byla bez problémů.
Teď dostanu hlášku: Nepovedlo se naplánovat trasu. Zkuste to znovu, nebo trasu upravte.
Má s tím někdo zkušenost? -
Zřejmě ojedinělý problém. Teď jsem to vyzkoušel a normálně funguje (Premium, offline). Není možné, že jsou třeba offline mapy na paměťové kartě a aplikace se k nim nemůže dostat? Jsou offline mapy aktuální? Předpokládám sice, že jste obojí prověřoval, ale nic jiného mě nenapadá... Pak tedy už jen zkusit přeinstalovat apku.
-
@Jan-Vyhlídal Dobrý den, napadá mě ještě doplnění k tomu, co psal Standa:
Lze tam vůbec naplánovat trasu? Jsou v dané oblasti pěší nebo cyklistické stezky — podle toho, co plánujete?
Máte stažené všechny regiony, přes které trasa vede? (Na to by měla mapa upozornit hláškou.) -
A ještě se přidám já, už jsem se s touto hláškou setkal, a tuším to souviselo se špatným mobilním signálem pro data.
Pokud aplikace ví, že je nějaký přístup na internet, tak se to vždy snaží naplánovat serverem, tedy ne offline, ale požádá o naplánování online.
Pokud ví, že internet nemá, nepokouší se o online a rovnou plánuje offline přímo aplikací.
Tedy je potřeba mít vypnuté nejen wifi, ale i mobilní data (nebo zapnout režim letadlo).Při pohybu v terénu se špatným mobilním signálem je to dramatický rozdíl, plánování přímo aplikací (vypnutá mobilní data) je okamžité, plánování online na špatném signálu (zapnutá data) trvá dlouho, a může hlásit chyby.
Akorát offline nezná aktuální omezení, uzavírky a pod. Někdy je to i výhoda...No a jinak na ojedinělé problémy většinou pomůže přeinstalování aplikace...
-
Všem reagujícím moc děkuji, ale problém přetrvává, přestože:
- mapy na kartě nemám
- offline mapa je aktuální
- trasa lze naplánovat, jelikož pod Wifi vše v online režimu funguje
- mobilní data mám v telefonu vypnuta ( dlouhodobě, už leta)
Takže zkusím aplikaci odinstalovat a znovu nainstalovat
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login