Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Bez připojení k internetu mi Mapy.com Premium nedokážou naplánovat trasu

Scheduled Pinned Locked Moved Route Planning & Navigation
    5 Posts 4 Posters 225 Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Jan VyhlídalJ Offline
      Jan Vyhlídal Premium
      last edited by

Když nejsem na Wifi, nejde mi naplánovat žádná trasa - přesto, že mám staženou offline mapu. Předchozí, neplacená verze, byla bez problémů.
      Teď dostanu hlášku: Nepovedlo se naplánovat trasu. Zkuste to znovu, nebo trasu upravte.
      Má s tím někdo zkušenost?

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Standa KomínekS Offline
        Standa Komínek Map Genius Premium
        last edited by Standa Komínek

Zřejmě ojedinělý problém. Teď jsem to vyzkoušel a normálně funguje (Premium, offline). Není možné, že jsou třeba offline mapy na paměťové kartě a aplikace se k nim nemůže dostat? Jsou offline mapy aktuální? Předpokládám sice, že jste obojí prověřoval, ale nic jiného mě nenapadá... Pak tedy už jen zkusit přeinstalovat apku.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • EwelinaE Offline
          Ewelina Mapy.com Team Premium @Jan Vyhlídal
          last edited by

@Jan-Vyhlídal Dobrý den, napadá mě ještě doplnění k tomu, co psal Standa:
          Lze tam vůbec naplánovat trasu? Jsou v dané oblasti pěší nebo cyklistické stezky — podle toho, co plánujete?
          Máte stažené všechny regiony, přes které trasa vede? (Na to by měla mapa upozornit hláškou.)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Jan BuriánekJ Offline
            Jan Buriánek Mapsters Premium
            last edited by

A ještě se přidám já, už jsem se s touto hláškou setkal, a tuším to souviselo se špatným mobilním signálem pro data.
            Pokud aplikace ví, že je nějaký přístup na internet, tak se to vždy snaží naplánovat serverem, tedy ne offline, ale požádá o naplánování online.
            Pokud ví, že internet nemá, nepokouší se o online a rovnou plánuje offline přímo aplikací.
            Tedy je potřeba mít vypnuté nejen wifi, ale i mobilní data (nebo zapnout režim letadlo).

Při pohybu v terénu se špatným mobilním signálem je to dramatický rozdíl, plánování přímo aplikací (vypnutá mobilní data) je okamžité, plánování online na špatném signálu (zapnutá data) trvá dlouho, a může hlásit chyby.
            Akorát offline nezná aktuální omezení, uzavírky a pod. Někdy je to i výhoda...

No a jinak na ojedinělé problémy většinou pomůže přeinstalování aplikace...

Jan VyhlídalJ 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • Jan VyhlídalJ Offline
              Jan Vyhlídal Premium @Jan Buriánek
              last edited by

Všem reagujícím moc děkuji, ale problém přetrvává, přestože:

1. mapy na kartě nemám
              2. offline mapa je aktuální
              3. trasa lze naplánovat, jelikož pod Wifi vše v online režimu funguje
              4. mobilní data mám v telefonu vypnuta ( dlouhodobě, už leta)
                Takže zkusím aplikaci odinstalovat a znovu nainstalovat
              1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • First post
                Last post