Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Hodinky s Wear OS vs. Offline mapy v telefonu

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support
    6 Posts 4 Posters 52 Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Jiří Novák 1J Offline
      Jiří Novák 1
      last edited by

Mám spárované hodinky s telefonem s wear OS. V telefonu mám nainstalovány offline mapy. Když se v hodinkách zobrazují mapy, berou se tyto mapy z offline kopie v telefonu nebo potřebuji na telefonu mít zapnutý přístup k internetu pro online mapy? Je to velice významné pro pobyt v cizině.

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium @Jiří Novák 1
        last edited by

@Jiří-Novák-1 Dobrý den, pro aplikaci na hodinky je zatím dostupná pouze online mapa. Offline mapy na hodinky nejsou k dispozici.

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • Standa KomínekS Offline
          Standa Komínek Premium Master trip planner @Ewelina
          last edited by

@Ewelina Otázka ale zněla trochu jinak...

Když to zkouším u sebe, tak po vypnutí dat v telefonu (mapy tam mám také offline) se na hodinkách (spárovaných přes bluetooth) zobrazí jen ta část mapy, která už byla načtena před vypnutím dat. Takže to dle všeho vypadá, že pro zobrazení mapy na hodinkách je nutný přístup dat pro online mapy v telefonu, ačkoliv jsou v něm staženy offline. Proto zřejmě také v hodinkách název "online mapa"...

Nicméně definitivně asi potvrdí až někdo kompetentní od vývojářů...

Jakub FaiferJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Jakub FaiferJ Offline
            Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Standa Komínek
            last edited by

@Standa-Komínek Mapy v hodinkách jsou jak píše @Ewelina čistě online a jdou odděleny od těch v telefonu, mají vlastní cache pro ukládání již načtených map.

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • Standa KomínekS Offline
              Standa Komínek Premium Master trip planner @Jakub Faifer
              last edited by

@Jakub-Faifer Tak teď jsem v tom zamotaný ještě víc 🙂 Z téhle odpovědi to teď chápu tak, že mapy v hodinkách jsou na telefonu nezávislé... Pak by se ale musely načítat jen přes data esim v hodinkách nebo ne? To mi právě přijde divný, do teď jsem si myslel, že mapa jde zobrazit i na hodinkách bez esim... Nebo jsem jen správně nepochopil odpověď?

Jakub FaiferJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Jakub FaiferJ Offline
                Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Standa Komínek
                last edited by

@Standa-Komínek

Pokud máte hodinky s esim - můžete si online zobrazovat mapu i bez telefonu. Pokud máte hodinky jen s wifi, pak ten kdo zprostředkuje internet na načtení online mapy na hodinkách, je váš mobil.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • First post
                  Last post