Problem z Android Auto
-
@zbyszekp1 Cześć! W jaki sposób łączysz telefon z Android Auto? Sprawdź, czy aplikacja Mapy.com na telefonie jest aktualna. Może sygnał GPS z telefonu gryzie się z tym z auta? Spróbuj wyłączyć GPS w aucie i sprawdź. Daj nam znać czy jest jakaś zmiana.
-
Łącze się bezprzewodowo. Nie chciałbym wyłączać GPS-u ponieważ jest on potrzebny do wielu innych funkcji w aucie. Z Google Mapy nic się nie zacina tak więc GPS-y nie gryzą się. Wydaje mi się, że problem leży w ustawieniach Android czy Auto, Map, choć nie ma tam zbyt dużo opcji. Może też coś trzeba ustawić w samym telefonie. Ostatnio jak wydłużyłem maksymalnie wygaszacz ekranu do 10 minut, wszystko działało 10 minut plus chyba jedna czy dwie minuty i się zacinało no i telefon musiał się świecić przez te 10 minut.
-
Witam. Zauważyłem, że mapa zawiesza się gdy na telefonie pojawia się pierwszy komunikat nawigacji, np. o ilości kilometrów do celu. Próbowałem różnych ustawień, nie mam pojęcia dlaczego tak to się zachowuje.
-
@zbyszekp1 Nie mieliśmy jeszcze podobnego przypadku. Telefon nie musi się "świecić" , aby działało z AA.
Czy możesz spróbować poniższe?
- Podłączyć kabel i sprawdzić, czy zachowuje się tak samo.
- Po pewnym czasie lokalizacja może być „podkładana” przez system auta i wtedy przestanie nawigacja działać poprawnie.
- Po uśpieniu telefon (np. przez funkcje oszczędzanie baterii) może przestać wysyłać lokalizację – warto wyłączyć oszczędzanie baterii dla Mapy.com i przetestować.
-
Cześć. W ogóle chciałem podziękować za kontakt. Na kablu zachowuje się tak samo. Po ustawieniu w Mapach com opcji pokazywania wysokości n.p.m. na kursorze, zaraz po połączeniu z AA pokazana jest wartość -39m. Tak więc chyba masz rację, że na telefonie i w AA pojawia się pozycja GPS z auta. Tylko jeszcze jaki to ma związek z wygaszaczem ekranu. Ekran oczywiście może być wyłączony i mapy będą działały. W telefonie nie mogę całkowicie wyłączyć wygaszacza, maksymalny czas to 10 min. Tak więc wszystko działa nawet z fałszywą wysokością tylko w czasie czasu wygaszacza ekranu plus kilka minut do pierwszego komunikatu. Szkoda, niebawem wyjeżdżam, mam auto z wielkim ekranem a i tak będę musiał patrzeć na telefon. Oczywiście jest nawigacja w aucie, która na pewno doprowadzi do celu ale nigdy nie wiem jaką trasą.
-
Udało się, wczoraj gdzieś wyczytałem w internecie, że trzeba wyłączyć w AA w uprawnieniach, dalej w lokalizacji wyłączyć "używaj dokładnej lokalizacji". Co prawda na wskaźniku dalej jest ciągle pokazywana wysokość n.p.m -39m ale mapa nie zawiesza się.
-
@zbyszekp1 Dziękujemy za informacje. Spróbuj wyłączyć informacje w aplikacji Ustawienia - Nawigacja - Informacja przy strzałce nawigacyjnej - wtedy nie będzie tej informacji w AA.
-
Stejný problém
-
@George Zkuste prosím co psal Zbyszek -- Stačí v nastavení AA (Android Auto) vypnout potřebná oprávnění a v nastavení polohy vypnout „Používat přesnou polohu“. Indikátor sice stále ukazuje nadmořskou výšku -39 m, ale mapa se již nezasekává.
-
@Ewelina Ahoj, co znamená "vypnout GPS v autě"?
-
J Jan Buriánek moved this topic from Community Support | Uživatelská poradna on
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login