Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Správa míst v Moje mapy

Scheduled Pinned Locked Moved Ideas for new features
    3 Posts 3 Posters 29 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Miloš FichtlM Offline
      Miloš Fichtl Premium
      last edited by

Pěkný den, chtěl bych se zeptat, zda by nebylo možné trochu vylepšit správu uložených míst v části Moje mapy. Aktuálně je možné uložit si místo, přidat mu poznámku a případně uložit do složky. Přešel jsem z jiného řešení se vším ohledně cestování, plánování výletů na mapy.com a chybí mi zde možnost trochu víc vlastností uložených míst (navštíveno, kategorie). Do míst si ukládám vše zajímavé co někde slyším, vidím, čtu a když pak jedeme někam, tak se podívám na to, co je uloženo v okolí. Bylo by dobré, kdyby šly místa nějak označit co bylo navštíveno a co není a tento filtr pak zobrazovat v části Moje mapy. Dalo by se to řešit, mít složku pro nenavštívené a složku pro navštívené, ale pak není možné zobrazit třeba dvě složky naráz na mapě. Protože některá místa i navštěvujeme opakovaně. Případně zda by nešlo mít možnost vytvořit složku ve složce a zobrazovat buďto hlavní složku se všemi složkami a místy v ní, nebo jen nějakou složku zanořenou.
      M.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • vyletypocrV Offline
        vyletypocr Premium
        last edited by

Jako uživateli, který tráví čas přípravami v mapách, by se toto také hodilo. Dosud řešeno přesunem z jedné složky do složky "Navštíveno", jak je zmíněno, ale je to vážně trochu nepraktické. Pár složek mám nasdílených s druhým profilem, kde je uložím a vidím, co už navštíveno bylo a zobrazují se mi pouze tato místa, ale opět je to o přeskakování mezi profily. Osobně bych navrhnul aspoň mít možnost k jednotlivým složkám přiřadit různé barvy špendlíků.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Libor ŠindelářL Offline
          Libor Šindelář Premium
          last edited by

Pěkný den, přidávám se k podpoře vylepšení správy Moje mapy. Po přechodu na Premium jsem začal uvažovat o přesunu svého 20letého archívu tracklogů z jiného a dnes už nepodporovaného řešení. Nicméně jsem při testování narazil na:

1. Nevím, zda existuje nějaký datový limit pro data v Moje mapy. Nenašel jsem nikde relevantní odpověď.
          2. Nevím, jak jsou data zabezpečená proti ztrátě. Z Moje mapy není možné generovat celkovou lokální zálohu.
          3. Ve vlastnostech bodů mi chybí možnosti nastavení ikony. Vhodné třeba pro lodní POI, kde by bylo fajn rozlišovat třeba navigační znaky apod.
          4. Nevím, jak hodně by byl zatížen datový přenos mezi mobilní aplikací a serverem v případě, že bych v sekci Moje mapy měl zmiňovaný 20letý archív tracklogů. Jen za minulý rok je velikost exportního GPX 45MB.

LŠi

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • First post
            Last post