Správa míst v Moje mapy
-
Pěkný den, chtěl bych se zeptat, zda by nebylo možné trochu vylepšit správu uložených míst v části Moje mapy. Aktuálně je možné uložit si místo, přidat mu poznámku a případně uložit do složky. Přešel jsem z jiného řešení se vším ohledně cestování, plánování výletů na mapy.com a chybí mi zde možnost trochu víc vlastností uložených míst (navštíveno, kategorie). Do míst si ukládám vše zajímavé co někde slyším, vidím, čtu a když pak jedeme někam, tak se podívám na to, co je uloženo v okolí. Bylo by dobré, kdyby šly místa nějak označit co bylo navštíveno a co není a tento filtr pak zobrazovat v části Moje mapy. Dalo by se to řešit, mít složku pro nenavštívené a složku pro navštívené, ale pak není možné zobrazit třeba dvě složky naráz na mapě. Protože některá místa i navštěvujeme opakovaně. Případně zda by nešlo mít možnost vytvořit složku ve složce a zobrazovat buďto hlavní složku se všemi složkami a místy v ní, nebo jen nějakou složku zanořenou.
M. -
Jako uživateli, který tráví čas přípravami v mapách, by se toto také hodilo. Dosud řešeno přesunem z jedné složky do složky "Navštíveno", jak je zmíněno, ale je to vážně trochu nepraktické. Pár složek mám nasdílených s druhým profilem, kde je uložím a vidím, co už navštíveno bylo a zobrazují se mi pouze tato místa, ale opět je to o přeskakování mezi profily. Osobně bych navrhnul aspoň mít možnost k jednotlivým složkám přiřadit různé barvy špendlíků.
-
Pěkný den, přidávám se k podpoře vylepšení správy Moje mapy. Po přechodu na Premium jsem začal uvažovat o přesunu svého 20letého archívu tracklogů z jiného a dnes už nepodporovaného řešení. Nicméně jsem při testování narazil na:
- Nevím, zda existuje nějaký datový limit pro data v Moje mapy. Nenašel jsem nikde relevantní odpověď.
- Nevím, jak jsou data zabezpečená proti ztrátě. Z Moje mapy není možné generovat celkovou lokální zálohu.
- Ve vlastnostech bodů mi chybí možnosti nastavení ikony. Vhodné třeba pro lodní POI, kde by bylo fajn rozlišovat třeba navigační znaky apod.
- Nevím, jak hodně by byl zatížen datový přenos mezi mobilní aplikací a serverem v případě, že bych v sekci Moje mapy měl zmiňovaný 20letý archív tracklogů. Jen za minulý rok je velikost exportního GPX 45MB.
LŠi