Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Nefunkčnost natáčení mapy za pohybu (bez navigace)

Scheduled Pinned Locked Moved General
    5 Posts 3 Posters 129 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Jan BuriánekJ Offline
      Jan Buriánek Local expert Legendary Explorer
      last edited by

Když kliknu na ikonu modrého bodu, mapa se vycentruje.
      Když kliknu na ikonu podruhé, mapa se začne natáčet do směru (zřejmě podle kompasu). To je OK.
      Jakmile se rozejdu (nebo rozjedu na kole), otáčení se zakousne a mapa se přestane otáčet (ale modrá šipečka směru se otáčí).
      Když zastavím, po chvíli se zase mapa začne otáčet.

V únoru jsem dal tento dotaz na podporu. Dostal číslo hlášení #2747396.
      Poslední odpověď byla, cituji část: "Bohužel se nám tato chyba na Samsungu pořád nedaří odstranit".

Mám Samsung Galaxy S20 FE 5G. Zkoušel jsem to i na druhém takovém mobilu, tem má jiné přihlášení, nepremium - a stejné chování. Není to tedy problém jen mého mobilu.

Prosím ostatní uživatele, zda to mohou vyzkoušet. Máte někdo podobné chování? Na jakém mobilu?

Děkuji všem, kdo pomůžou s řešením tohoto problému.

Jan KuchařJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan KuchařJ Offline
        Jan Kuchař Backseat navigator @Jan Buriánek
        last edited by

@Jan-Buriánek said in Nefunkčnost natáčení mapy za pohybu (bez navigace):

Samsung Galaxy S20 FE 5G

Stejně "blbě" se to chová i mně na Xiaomi Redmi Note 12S
        Dělá to tak delší dobu (řekl bych cca co začalo premium)
        Takže pro "navigaci" podle vykreslené GPX již je aplikace Mapy.cz nepoužitelná.

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Jan BuriánekJ Offline
          Jan Buriánek Local expert Legendary Explorer @Jan Kuchař
          last edited by Jan Buriánek

@Jan-Kuchař Dík za reakci. Doufám, že se to odtud dostane k vývojářům.

Neviděl bych to tak černě, oni to opraví. Akorát si myslím, že opravy by měly mít nejvyšší prioritu. Když už něco mají a uživatelé to používají, tak to má fungovat.

Trochu problém bude asi v tom, že aktuálně (asi od poslední verze, nevím) se to takto již nechová stále. Stává se z toho sporadická chyba a to je problém. Naposledy, jak jsem jel na kole, tak jsem to na konci výletu cvičně zkusil a ono to šlo. Zkoušel jsem tedy, zda je to již opravené a stabilní. Tedy např. zhasnout display a po chvíli jízdy ho zase rozsvítit. Srovnalo se to do směru, ale po chvíli se to zase seklo a mapa se přestala otáčet. Stačilo párkrát kliknout na ikonu centrování a zase to šlo.

Teď jak to zde píšu, jsem to zase zkusil, pěšky ven, šlo to asi 10m, pak zákus, pak za zatáčkou po dalších asi 15m se to zase na chvíli chytlo a hned zas kouslo.

Ale: když je to kouslé (mapa se neotáčí), tak se ale mapa pohybuje (bod je uprostřed) a otáčí se správně do směru modrá šipečka uprostřed.

Spolehlivě používat se to nyní nedá.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • Jan BuriánekJ Jan Buriánek referenced this topic on
          • Jan NovákJ Offline
            Jan Novák
            last edited by

To že se mapa nenatáčí podle směru jízdy s zůstává natočená náhodně třeba i do protisměru(displej nezamrzne, pořád se zobrazuje a mění pozice) se mi děje taky, je to přibližně od vytvoření placené verze map. Já mám neplacenou. Předtím to fungovalo dobře. Nyní je aplikace na telefonu nepoužitelná pro jízdu na motorce i na kole podle .gpx souboru(bez navigace po naplánované trase). Děje se mi to na obou telefonech, Xiaomi Redmi Note 13 a Redmi Note 8T s nejnovějšími software. To chcete donutit lidi aby si koupili placenou verzi? V té to funguje? Pokud to urychleně neopravíte, odejde od vás hodně uživatelů.

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Jan BuriánekJ Offline
              Jan Buriánek Local expert Legendary Explorer @Jan Novák
              last edited by Jan Buriánek

@Jan-Novák
              Já mám placenou, nefunguje to ani v ní. S tím to nesouvisí.
              Spíš mě překvapuje, že zde není více odezvy, že si nestěžuje mnohem více lidí.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • First post
                Last post