Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Nefunguje HorizontAR

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support | Uživatelská poradna
    11 Posts 4 Posters 170 Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Vít ErbanV Offline
      Vít Erban Premium
      last edited by

Aplikace HorizontAR mi vůbec nefunguje, protože se ani neukazuje nic z toho, co by se podle nápovědy mělo ukazovat. Jediné, co se mi objeví, je symbol vrcholků s prstem a nápisem "Srovnejte horizont dotykem". Jakmile se ale obrazovky dotknu, zmizí to a nic se neděje. Co je špatně?

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium Administrators @Vít Erban
        last edited by

@Vít-Erban Dobrý den, prosím podívejte se na nápovědu, tam je hezky popsáno, co všechno je potřeba povolit pro HorizontAR. Ve zkratce: zapnutá mobilní data, lokalizace a možnost otáčení telefonu; povolený přístup Mapy.com k lokalizaci a fotoaparátu. A nezapomeňte také koukat na kopce 😉

Vít ErbanV 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Vít ErbanV Offline
          Vít Erban Premium @Ewelina
          last edited by

@Ewelina Díky, zapnutá data samozřejmě mám, v Nastavení/Aplikace/Mapy.com/Fotoaparát, Poloha přístup povolen. O nutnosti povolení otáčení telefonu (myslíte displeje?) v nápovědě nic nevidím, proč to? Rád bych se na kopce koukal s tím, že uvidím, co vidím. Ale pořád nic. Už mě to docela frustruje 😢

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • EwelinaE Offline
            Ewelina Mapy.com Team Premium Administrators @Vít Erban
            last edited by

@Vít-Erban Vypněte otáčení telefonu, abyste mohl vidět kopce horizontálně (ne jen vertikálně) – je to mnohem lepší zážitek. Máte zapnutou lokalizaci? Můžete prosím přidat snímek obrazovky, jak to u Vás vypadá?

Vít ErbanV 2 Replies Last reply Reply Quote 0
            • Vít ErbanV Offline
              last edited by Vít Erban

@Ewelina Automatické otáčení obrazovky mám vypnuté, s tím asi problém není. Lokalizaci mám u aplikace zapnutou (ukazuje mi to v mapě, kde jsem). Bohužel teď kolem sebe nemám žádné zřetelné kopce, ale je to asi jedno, protože mi to stále ukazuje jen toto, i když jsem venku – symbol vrcholků s prstem a nápisem "Srovnejte horizont dotykem". Źádné linie horizontu se ale neukazují a jakmile se obrazovky dotknu, zmizí i ten symbol s nápisem.
              mobil.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Vít ErbanV Offline
                last edited by Vít Erban

@Ewelina Ještě dodám, že na dolní liště se mi neukazuje směr správně, ale i když ho manuálně nastavím (a např. posunu, že se dívám na jih), nepomáhá to. Zkoušel jsem to i s manželčiným mobilem, který má kompas (ten ale v nápovědě uvedený není), ale ukazovalo se jí totéž co mě – jen ten symbol s nápisem, který po dotyku obrazovky zmizí.

Jitka SokolářováJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • Jitka SokolářováJ Offline
                  Jitka Sokolářová Premium @Vít Erban
                  last edited by

@Vít-Erban

Jitka SokolářováJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • Jitka SokolářováJ Offline
                    Jitka Sokolářová Premium @Jitka Sokolářová
                    last edited by

Ahoj, mám to stejné. Všechno co je doporučeno jsem vyzkoušela ( restart, nová instalace, nastavení....) mám telefon Samsung a ten nic neukazuje. Mizí ikona srovnání displeje, ani směr neukazuje správně. Ale starý telefon xiaomi s horizontarem funguje správně. Nasteveni je stejné. Tedy kde je problém ??

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • Jan KunzJ Offline
                      Jan Kunz Mapy.com Team
                      last edited by

Prosím nahlašte chybu přímo z aplikace Mapy.com, koukneme se na to. Při nahlášení chyby vidíme, jaký telefon používáte a s jakými parametry se volal Horizont. Může být problém s předáním informace o poloze a nadmořské výšce a BE pak tyto informace nevyhodnotí a nepošle telefonu zpět žádné informace k vykreslení. Netušíme ale zatím proč.

Vít ErbanV 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • Vít ErbanV Offline
                        Vít Erban Premium @Jan Kunz
                        last edited by

@Jan-Kunz Díky, poslal jsem.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • Jan KunzJ Offline
                          Jan Kunz Mapy.com Team
                          last edited by

Problém zkoumáme. Vypadá to, že se v minulosti zřejmě u některých telefonů změnily nějaké podmínky (možná na straně operačního systému telefonu?) k přístupu k datům z vestavěného kompasu. BE sice pošle telefonu informace o vrcholech pro danou pozici, ale telefon nemá jak informace vykreslit, protože nemá data z kompasu (azimut) a tak neví jak Horizont otočit, nevykreslí proto nic. Snažíme se zjistit příčinu. Máme testovací zařízení, kde víme, že to v minulosti fungovalo a nyní nefunguje.

1 Reply Last reply Reply Quote 3

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
                          • First post
                            Last post
                          Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
                          NodeBB & contributors, OSM & contributors
                          Terms of Use   Privacy Policy