Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Nemožnost zrušení oznámení při používání offline map

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support | Uživatelská poradna
    7 Posts 3 Posters 66 Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • František DvorščákF Offline
      František Dvorščák
      last edited by

Při použití aplikace mapy.com v tabletu, který používám v autě jako navigaci, mi teď po nějaké aktualizaci (předtím se to nedělo) když mám obrazovku tzv. na ležato vyskočí při používání map v režimu offline černý řádek s oznámením "Dopravní informace nejsou v režimu offline k dispozici". Tento řádek zakrývá 3 ovládací rozbalovací ikony umístěné vespod obrazovky, a nijak nejde zrušit. Díky tomu se navigace (resp. používání offline map) pro mě stávají v autě neupotřebitelnými, protože se díky překrytým ikonkám nedostanu třeba k uloženým místům, ani k jiným funkcím.
      Dá se udělat něco s tím, aby toto oznámení po pár sekundách zmizelo, nebo se vůbec neobjevovalo? (Nyní je toto oznámení vysvícené celou dobu co je tablet odpojen od internetu.)

Jan KuchařJ EwelinaE 2 Replies Last reply Reply Quote 0
      • Jan KuchařJ Offline
        Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner Premium @František Dvorščák
        last edited by

@František-Dvorščák Asi jediným řešením je nepoužívat Dopravní mapu pokud máte vypnutý internet, ale použít pouze základní mapu. Pak se tato hláška zobrazovat nebude

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • EwelinaE Offline
          Ewelina Mapy.com Team Premium @František Dvorščák
          last edited by

@František-Dvorščák Dobrý den, zkuste prosím vybrat jinou trasu (Rychlou nebo Krátkou). Pokud vybíráte trasu Rychlou s provozem, tak ta v offline režimu opravdu nefunguje. Dejte nám prosím vědět, jestli to pomohlo.

Jan KuchařJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Jan KuchařJ Offline
            Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner Premium @Ewelina
            last edited by

@Ewelina Ta hláška se zobrazuje již při zvolení dopravní mapy, nikoliv až při samotné navigací, takže přepnutí na Rychlou na to vliv nemá. Nejde se tak dostat k tlačítku
            Menu, a v případě otočení telefonu na šířku ani k tlačítku změny mapy a tlačítku Kompas

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • EwelinaE Offline
              Ewelina Mapy.com Team Premium @Jan Kuchař
              last edited by Ewelina

@Jan-Kuchař Dobrý den,
              online data v offline režimu opravdu fungovat nebudou. Jak jste psal vy a jak jsem psala i já – ani informace o dopravě v dopravní mapě, ani plánování rychlé trasy s provozem v offline režimu nefunguje. Jsou to zkrátka online data, která se posílají živě, a k tomu je potřeba připojení k internetu.
              V offline režimu je proto potřeba vybrat jiné mapové podklady a trasy.

Jan KuchařJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Jan KuchařJ Offline
                Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner Premium @Ewelina
                last edited by

@Ewelina No jde spíše o nevhodném umístění této hlášky a nemožnosti ji odstranit třeba přetažením do strany.
                Pokud mám zapnutou dopravní mapu a jsem online a dojde ke ztrátu signálu mobilních dat zobrazí se tato hláška a v tu chvíli nemám šanci přepnout na jinou mapu protože pokud mám telefon - tablet na šířku překrývá tato hláška dole tlačítka. Pokud by byla např nahoře ničemu by to asi nevadilo. Myslím že v minulosti se takto trvale nezobrazovala, že se zobrazila jen na chvíli a pak zmizela.Screenshot_2026-03-16-15-09-48-556_cz.seznam.mapy.jpg

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • EwelinaE Offline
                  Ewelina Mapy.com Team Premium @Jan Kuchař
                  last edited by

@Jan-Kuchař @františek-dvorščák Ok, děkuji za upřesnění. Předala jsem to dál vývojářům, podívají se na to a vyřeší. Děkuji!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • First post
                    Last post
                  Mapy Community | Powered by NodeBB
                  Terms of Use   Privacy Policy   Mapy.com