Community Mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Nemožnost zrušení oznámení při používání offline map

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support | Uživatelská poradna
    7 Posts 3 Posters 395 Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • František DvorščákF Online
      František Dvorščák
      last edited by

Při použití aplikace mapy.com v tabletu, který používám v autě jako navigaci, mi teď po nějaké aktualizaci (předtím se to nedělo) když mám obrazovku tzv. na ležato vyskočí při používání map v režimu offline černý řádek s oznámením "Dopravní informace nejsou v režimu offline k dispozici". Tento řádek zakrývá 3 ovládací rozbalovací ikony umístěné vespod obrazovky, a nijak nejde zrušit. Díky tomu se navigace (resp. používání offline map) pro mě stávají v autě neupotřebitelnými, protože se díky překrytým ikonkám nedostanu třeba k uloženým místům, ani k jiným funkcím.
      Dá se udělat něco s tím, aby toto oznámení po pár sekundách zmizelo, nebo se vůbec neobjevovalo? (Nyní je toto oznámení vysvícené celou dobu co je tablet odpojen od internetu.)

Jan KuchařJ EwelinaE 2 Replies Last reply Reply Quote 0
      • Jan KuchařJ Offline
        Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner Premium @František Dvorščák
        last edited by

@František-Dvorščák Asi jediným řešením je nepoužívat Dopravní mapu pokud máte vypnutý internet, ale použít pouze základní mapu. Pak se tato hláška zobrazovat nebude

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • EwelinaE Offline
          Ewelina Mapy.com Team Premium Administrators @František Dvorščák
          last edited by

@František-Dvorščák Dobrý den, zkuste prosím vybrat jinou trasu (Rychlou nebo Krátkou). Pokud vybíráte trasu Rychlou s provozem, tak ta v offline režimu opravdu nefunguje. Dejte nám prosím vědět, jestli to pomohlo.

Jan KuchařJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Jan KuchařJ Offline
            Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner Premium @Ewelina
            last edited by

@Ewelina Ta hláška se zobrazuje již při zvolení dopravní mapy, nikoliv až při samotné navigací, takže přepnutí na Rychlou na to vliv nemá. Nejde se tak dostat k tlačítku
            Menu, a v případě otočení telefonu na šířku ani k tlačítku změny mapy a tlačítku Kompas

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • EwelinaE Offline
              Ewelina Mapy.com Team Premium Administrators @Jan Kuchař
              last edited by Ewelina

@Jan-Kuchař Dobrý den,
              online data v offline režimu opravdu fungovat nebudou. Jak jste psal vy a jak jsem psala i já – ani informace o dopravě v dopravní mapě, ani plánování rychlé trasy s provozem v offline režimu nefunguje. Jsou to zkrátka online data, která se posílají živě, a k tomu je potřeba připojení k internetu.
              V offline režimu je proto potřeba vybrat jiné mapové podklady a trasy.

Jan KuchařJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Jan KuchařJ Offline
                Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner Premium @Ewelina
                last edited by

@Ewelina No jde spíše o nevhodném umístění této hlášky a nemožnosti ji odstranit třeba přetažením do strany.
                Pokud mám zapnutou dopravní mapu a jsem online a dojde ke ztrátu signálu mobilních dat zobrazí se tato hláška a v tu chvíli nemám šanci přepnout na jinou mapu protože pokud mám telefon - tablet na šířku překrývá tato hláška dole tlačítka. Pokud by byla např nahoře ničemu by to asi nevadilo. Myslím že v minulosti se takto trvale nezobrazovala, že se zobrazila jen na chvíli a pak zmizela.Screenshot_2026-03-16-15-09-48-556_cz.seznam.mapy.jpg

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • EwelinaE Offline
                  Ewelina Mapy.com Team Premium Administrators @Jan Kuchař
                  last edited by

@Jan-Kuchař @františek-dvorščák Ok, děkuji za upřesnění. Předala jsem to dál vývojářům, podívají se na to a vyřeší. Děkuji!

1 Reply Last reply Reply Quote 0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
                  • First post
                    Last post
                  Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
                  NodeBB & contributors, OSM & contributors
                  Terms of Use   Privacy Policy