Nefunkční navigace přes AA
-
Na novém Peugeotu 2025 se mapy.com připojí, zobrazí a zdá se být vše v pořádku. Ale po kliknutí na "Navigovat" se AA začnou neustále dokla odpojovat a připojovat. Navigace je nepoužitelná. Waze, ani Google ten problém nemají. Zkouším kde co v nastavení i jiné telefony a bez výsledku. Prosím o pomoc.
-
@Jakub-Habrnál Dobrý den, v pátek večer jsme vydali aktualizaci aplikace. Podívejte se prosím do obchodu s aplikacemi, zda tam na vás nečeká nová verze. Tento problém by v ní již měl být opraven.
-
@Ewelina
Zdravím
mám dnes (05.03.2026) na Peugeotu při používání Mapy.com přes Android Auto úplně stejný problém: aplikace se sice připojí a zobrazí, ale po stisknutí „Navigovat“ se Android Auto začne opakovaně odpojovat a připojovat, takže je navigace nepoužitelná. U Waze ani Google Map se to neděje. (auto Peugeot, mobil s androidem)
Zmiňovali jste aktualizaci vydanou „v pátek“. V telefonu mám aktuálně verzi 26.2.2 (26020206). Jedná se o tu aktualizaci, o které píšete? Pokud ano, u mě se problém bohužel stále projevuje.
Děkuji za pomoc a přeji pěkný den. -
@mp3723 Dobrý den, ano, to je nejnovější verze aplikace. Spouštíte navigaci v mobilu a až poté připojujete Android Auto?
Zkuste prosím aplikaci přeinstalovat. Pokud by to nepomohlo, napište nám prosím, jakým způsobem připojujete mobil k Android Auto a co přesně je potřeba udělat, abychom dokázali chybu zopakovat.
Zároveň přeposílám odkaz do nápovědy k Android Auto Mapy.com.
Děkujeme. -
@Ewelina
Dobrý den,
děkuji Vám za rychlou odpověď i snahu situaci řešit. Bohužel musím potvrdit, že se aplikace i nadále chová stejně a navigace je stále nepoužitelná.
Mapy.com používám dlouhodobě a mám letité zkušenosti i s používáním ve vozidle Peugeot (rok výroby 2020), kde vše fungovalo bez jakýchkoliv problémů. Věřím, že se i tento problém brzy podaří vyřešit.
Dnes jsem vyzkoušel následující kroky:
• přeinstalace aplikace Mapy.com,
• aktualizace Android Auto,
• nastavení trasy a spuštění navigace nejprve v mobilu a následně v Android Auto (AA),
• také opačný postup (nejprve AA, poté mobil),
• připojení mobilu k AA drátově i bezdrátově. Výsledek je bohužel ve všech případech stejný, mapy.com nepoužitelné
Popis chování:
• Mapy.com se v AA normálně zobrazí a zdá se, že vše funguje,
• jakmile ale vyberu trasu a zvolím „Navigovat“, aplikace spadne (resp. spadne celé AA) a následně se AA v intervalu cca 5 sekund opakovaně odpojuje/připojuje a snaží se znovu načíst, ale hned znovu spadne,
• tento cyklus ukončím tak, že v mobilu zastavím navigování trasy; poté se AA opět stabilně zobrazí včetně aplikace Mapy.com.
Verze / prostředí:
• Android: 16
• Android Auto: 16.3
• Mapy.com: 26.2.2
• Auto Peugeot 5008 rok výroby 2025
Pokud budete potřebovat doplnit další údaje, rád je dodám, abych byl nápomocen vyřešení problému.
Přeji pěkný den. -
@mp3723 Dobrý den, děkuji za upřesnění. Mohl byste nám prosím poslat hlášení přes https://mapy.com/?feedback=menu? Tam dostáváme o něco více informací, které nám mohou pomoci najít příčinu a řešení problému. Klidně připojte i odkaz na příspěvek ve fóru, to může komunikaci trochu urychlit. Děkuji.
-
Dobrý den
Na P3008 mám stejný problém, ale myslím si, že problém nebude u Mapy.com, ale v soft vozidla.
Zkoušel jsem i jiné navigace a Sigic a Here WeGo se chová stejně jako Mapy com, mobilní app TomTom funguje normálně.
To vše na telefonu s Androidem
Pokud jsem připojil Apple telefon tak zrcadlení Mapy com fungovalo normálně.