Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Trvalé zobrazení uložených tras, stop či bodů v mapě

Scheduled Pinned Locked Moved Ideas for new features
    gpxmy mapsmoje mapy
    2 Posts 2 Posters 10 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Martin PištoraM Offline
      Martin Pištora Premium
      last edited by

Něco podobného se řeší už v Track without navigation and from any source. Zde to zapisuji jako obecnější námět a podrobněji.
      Pokud mám v Moje mapy uloženou trasu, stopu či body, mohu je v mapě zobrazit. Pak ale nemohu vyhledat nic jiného, původní zobrazení se tím zruší. Bylo by užitečné umožnit i při zobrazení stopy další vyhledávaní.

Příklad použití:
      Doma si naplánuji celodenní výlet (nebo týdenní cyklotrasu). Uložím jako stopu do GPX a to do Moje mapy.
      Stopu bych chtěl mít celý den (nebo týden) zobrazenou v mapě. Nechci se po ní navigovat, jen ji vidět na mapě. Občas se od ní záměrně odchýlím, v mapě sám poznám, na které straně jsem a jak se vrátím.
      Co ale rozhodně chci i při tom - používat Mapy.com, jako obvykle, tedy vyhledávat různé body, navigovat se k nim atd.

Návrh řešení:
      Přidat ke každému trase, stopě a bodu v Moje mapy přepínač zobrazit v mapě. Prvky se zapnutým zobrazit v mapě by se trvale zobrazovaly v mapě, ale nijak by nebránily v jejím dalším obvyklém použití.
      Zobrazení by nebylo úplně trvalé, šlo by ukončit vypnutím zobrazit v mapě u daného prvku.
      Aby se takové prvky daly snadno najít, mohly by být vypsány ve speciální složce "Zobrazeno v mapě". Zde by mohla být i hromadná akce na jejich skrytí.

Poznámka:
      Tuto funkčnost mají u stop turistické navigace Garmin už asi čtvrt století. Je tam dokonce možnost zvolit si barvu.
      Garmin má více takových intuitivních a užitečných funkcí, které Mapy.cz ani .com nemají. Některé další sem časem ještě zapíšu.

Karel KubíkK 1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • Karel KubíkK Offline
        Karel Kubík Premium @Martin Pištora
        last edited by

@Martin-Pištora Locus map to má také to by se mělo do mapy.com dodělat protože by se podle této zaznamenané trasy třeba v lese dalo vrátit zpět na výchozí bod.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post