Trvalé zobrazení uložených tras, stop či bodů v mapě
-
Něco podobného se řeší už v Track without navigation and from any source. Zde to zapisuji jako obecnější námět a podrobněji.
Pokud mám v Moje mapy uloženou trasu, stopu či body, mohu je v mapě zobrazit. Pak ale nemohu vyhledat nic jiného, původní zobrazení se tím zruší. Bylo by užitečné umožnit i při zobrazení stopy další vyhledávaní.Příklad použití:
Doma si naplánuji celodenní výlet (nebo týdenní cyklotrasu). Uložím jako stopu do GPX a to do Moje mapy.
Stopu bych chtěl mít celý den (nebo týden) zobrazenou v mapě. Nechci se po ní navigovat, jen ji vidět na mapě. Občas se od ní záměrně odchýlím, v mapě sám poznám, na které straně jsem a jak se vrátím.
Co ale rozhodně chci i při tom - používat Mapy.com, jako obvykle, tedy vyhledávat různé body, navigovat se k nim atd.Návrh řešení:
Přidat ke každému trase, stopě a bodu v Moje mapy přepínač zobrazit v mapě. Prvky se zapnutým zobrazit v mapě by se trvale zobrazovaly v mapě, ale nijak by nebránily v jejím dalším obvyklém použití.
Zobrazení by nebylo úplně trvalé, šlo by ukončit vypnutím zobrazit v mapě u daného prvku.
Aby se takové prvky daly snadno najít, mohly by být vypsány ve speciální složce "Zobrazeno v mapě". Zde by mohla být i hromadná akce na jejich skrytí.Poznámka:
Tuto funkčnost mají u stop turistické navigace Garmin už asi čtvrt století. Je tam dokonce možnost zvolit si barvu.
Garmin má více takových intuitivních a užitečných funkcí, které Mapy.cz ani .com nemají. Některé další sem časem ještě zapíšu. -
@Martin-Pištora Locus map to má také to by se mělo do mapy.com dodělat protože by se podle této zaznamenané trasy třeba v lese dalo vrátit zpět na výchozí bod.
-
Tak ve verzi android 9.63.0 už je funkce:
- Složky z Moje mapy (Premium) nyní trvale nad mapou
Díky.
Nefunguje to ale na stopy/cesty (kde bych to využil na "psedonavigaci"), jen na body.
Že to lze uplatnit jen na celé složky, lze obejít rozdělením složek. -
M Martin Pištora referenced this topic on
-
M Martin Pištora referenced this topic on
-
M Martin Pištora referenced this topic
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login