z on-line na off-line
-
1 Mám data, ale chci přepnout z on-line mapy na staženou off-line mapu?
2 Jsem v cizině, nemám data, jak se dostanu na svou off-line mapu? -
Není žádné přepínání. Mapy, které máte stažené se prioritně berou z paměti mobilu (tedy ze souboru, který byl stažen). Máte-li danou oblast staženou (pro offline použití), mapu automaticky uvidíte.
Ale pokud zobrazujete mapu mimo rozsah stažení, tak se stahuje vždy online.To znamená, že tam, kde nemáte internet data, tam uvidíte jen předem stažené mapy. Pokud danou oblast nemáte předem staženou do mobilu, budete mít bez dat jen šedou plochu.
Ještě jinak: podle dotazu to vypadá, že jste v cizině, bez dat a nemáte tam mapu. To ovšem znamená, že jste ji předem (na wifi - doma nebo na hotelu apod.) nestáhl do mobilu pro offline použití, nebo jste stáhl jinou, nebo jste to smazal.
Pokud si chcete zkontrolovat po stahování, zda máte správně staženo, udělejte toto: vypněte mobilní data i wifi a zavřete všechny aplikace. Ideální je i restartovat mobil. Pak znovu spusťte Mapy.com, a uvidíte jen stažené mapy. To je vlastně ten bod 1 - přechod z online na offline.
Pak si zase data zapněte. -
@Jan-Buriánek Díky moc za informaci. První věta je pro mne zásadní, očekával bych, že tato informace bude hned na začátku oddílu off-line mapy. Mapy mám stažené, ale nevěděl jsem jaké data to sosá např. v Praze. Zatím jsem doma, připravuji se na cestu.
Ještě jeden úplně elementární dotaz. Jak zapnu záznam trasy?
Ještě jednou díky. -
@Anonymous-i
V menu na mobilu je "spustit stopaře". Při navigaci nebo otevřené nějaké stopě může být menu nedostupné. Nejlépe pustit stopaře před navigací. Nebo prostě ukončit navigaci, pustit stopaře a zase zapnout navigaci.Nebo je tam v: Nastavení > Aplikace > Tlačítko stopaře v mapě
To mám zapnuté, a v levém horním rohu mapy je pak možnost pustit stopaře kdykoli.
Nezapomeňte ho zase na konci cesty vypnoutJinak u toho budete mít i třeba návrat autem...
Záznam si při ukončení uložíte a budete pak mít pěkný přehled o svých aktivitách.
Ještě doplním k tomu offline: tam, kde nebudete mít data, nebudou ani podrobné informace u POI bodů. To jsou ty různé ikonky v mapě (restaurace a pod). V offline jsou stažené, že tam v tom místě něco takového je, ale když na to kliknete, všechny další informace se stahují vždy online (otvírací doba apod.). Na to pozor. Nejlépe vše vyzkoušet při tom vypnutém internetu předem
-
@Jan-Buriánek Moc díky, už to tam vidím. GPS používám běžně, ale mapy na mobilu jsou pro mne nové. Mám pocit, že návod okecává doširoka triviální věci, ale základní věci tam nevidím. Zdeněk