Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

proč nejde odpovídat v chatu?

Scheduled Pinned Locked Moved General
    6 Posts 3 Posters 125 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Jan BuriánekJ Online
      Jan Buriánek Local expert Legendary Explorer
      last edited by Jan Buriánek

Napsal jsem zprávu v chatu jednomu uživateli, který zde již přispívá.
      Přes staré fórum zde jsem se dozvěděl, že mi nemůže odpovědět, protože má málo nějakých "kreditů" (asi jen Bůh ví jakých). Moji zprávu vidí, ale nemůže odpovědět!

Co je to za omezení? Proč?
      Vztahuje se i na administrátory? - paní Ewelino, vztahuje se to i na vás? Proč se ptám - zde jste napsala tazatelce, že jí pošlete soukromou zprávu. Já následně také. Mě tedy zřejmě nemůže odpovědět, i kdyby chtěla (je to její první příspěvek). A Vám ano?

Je někde nějaký návod k tomuto fóru?

Když se do tohoto fóra přihlásím pod druhým zkušebním účtem, prostě jako běžný uživatel, co je tu třeba prvně, není při zobrazení něčího profilu možnost poslat zprávu vůbec k dispozici. To bych ještě dokázal pochopit, i když pro takove omezení nevim důvod.
      Ale nemít možnost ani odpovědět v chatu na zprávu od někoho jiného...

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium @Jan Buriánek
        last edited by

@Jan-Buriánek Dobrý den,
        ty „kredity“ jsou ve skutečnosti reputační body na fóru – uživatelé je získávají, když někdo označí jejich příspěvek jako užitečný (dá mu „lajk“). Více informací najdete i zde.
        Odesílání zpráv v chatu a přidávání odkazů do příspěvků je omezeno podle reputace uživatele.
        Zdravím Vás z Map!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Jan BuriánekJ Online
          Jan Buriánek Local expert Legendary Explorer
          last edited by Jan Buriánek

Díky, Takže víme, že je to podle (neznámého) počtu lajků.

Dotaz byl ale hlavně na to, proč někdo nemůže odpovědět.

Typický příklad do budoucna: někdo nový položí dotaz. Prvně. Jednou.
          Dostane (nebo nedostane) nějaké odpovědi. A to je vše. Lajky za dotaz dostávat většinou nebude.

Budu-li mu chtít já, nebo někdo jiný poradit podrobněji, s nějakým problémem, který nechceme zrovna probírat veřejně, tak to není možné. A to mě ten chat zprvu potěšil, že zrovna na tohle je perfektní. Můžeme tazateli sice napsat, on zprávu uvidí, ale nemůže odpovědět. A ten, co ji napsal, bude marně čekat na odpověď.

Nový tazatel bude jistě nadšený, a "na první dobrou" pochopí, že nemůže odpovídat, protože nemá reputaci. Pochvalami tohoto fóra šetřit nebude.

Je to prostě nesmysl, a na to jste neodpověděla. Jinak řečeno, je to vlastně jen na vykecávání se mezi zdejšími pravidelnými uživateli. A to si ještě člověk musí ohlídat, jestli dotyčný už má dost lajků.

To už tam tedy přidejte funkci, aby takovému člověku "bez reputace" ani nešla zpráva poslat. Pak to bude jasné.

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 3
          • EwelinaE Offline
            Ewelina Mapy.com Team Premium @Jan Buriánek
            last edited by

@Jan-Buriánek Vy byste chtěl vědět všechno, ale já přece nemůžu prozradit úplně vše 😉
            Lajků už určitě máte dost – a připouštím, že i další aktivní uživatelé, kteří smysluplně odpovídají na fóru, s jejich sbíráním nebudou mít problém.
            Přeji Vám pěkný den!

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Standa KomínekS Offline
              Standa Komínek Premium Master trip planner @Ewelina
              last edited by

@Ewelina No, hezký... 😨
              Myslel jsem, že jste za jakoukoliv zpětnou vazbu k novému fóru rádi, ale dle téhle odpovědi to spíš vypadá na něco ve smyslu "pište si co chcete, my si to stejně uděláme po svém".

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • EwelinaE Offline
                Ewelina Mapy.com Team Premium @Standa Komínek
                last edited by

@Standa-Komínek Opravdu mám radost – a děkuji! Ne všechno ale mohu změnit v nastavení, některé Vaše nápady by vyžadovaly zásah programátorů… Čtu si opravdu všechno, co píšete, ale ne všechno můžeme upravit. Díky moc!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • First post
                  Last post