Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

ako si stiahnem aplikaciu na android,ked nechcem google obchod

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support
    12 Posts 4 Posters 126 Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Lojza BarynL Offline
      Lojza Baryn Premium @cactpo
      last edited by

@cactpo Použít alternativní zdroj, třeba apkmirror

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan BuriánekJ Offline
        Jan Buriánek Mapsters Premium
        last edited by

Ano, lze stáhnout aplikaci jako instalaci pro Android.
        Pak se musí povolit instalace z neznámých zdrojů a může se nainstalovat i bez obchodu play. Je potřeba být opatrný, co a odkud stahujete.

Lojza BarynL 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Lojza BarynL Offline
          Lojza Baryn Premium @Jan Buriánek
          last edited by

@Jan-Buriánek No, pokud si pán dobrovolně odebral ze systému Google play, pak bude asi s riziky obeznámen. A smířen.

lm386L 1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • lm386L Offline
            lm386 @Lojza Baryn
            last edited by lm386

@Lojza-Baryn
            Koukám, že Apkmirror stahuje soubory do APKM
            Já kdysi používal Apkpure - kdysi se daly stáhnout soubory APK, ale dnes už jenom XAPK

To znamená, že když to budeš chtít nainstalovat, tak si budeš muset stáhnout a nainstalovat nějaký jejich instalátor ( a z mých zkušeností v prostředí Windows - veškeré takové instalatéry mívají v sobě trojského koně ). Předpokládám, že tady to bude podobné.

Zkusil bych to ještě překlonovat z jíného telefonu Huawei má na to Clone Phone, Samsung má myslím Smart Switch - podle toho co máš za telefon - na webu je spousta návodů a říkají, že to jde i mezi rozdílnými značkami a dokonce z Applu. ( Taky by mě zajímalo, jestli jde takto překlonovat i mapy offline ).

Asi před půl rokem to v Samsung galerii nebylo, nevede to ani F-Droid, aurora gallery ( či jak se to jmenuje ) také mapy.com nenajdete - a to tady někdo básnil, jak budou světoví.

Na Huawei app gallery to je ( bohužel mapy com se přestaly s Huawei kamarádit ) - je tam sice starší verze, ale už se umí sama aktualizovat, před premiem mi to ještě šlo, takže by to mohlo jít i nyní.

Jinak jako první si stáhnu apku, vyzkouším jestli vše funguje a teprve potom něco platím . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Lojza BarynL 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • Jan BuriánekJ Offline
              Jan Buriánek Mapsters Premium
              last edited by

Ahoj, dal jsem do týmu Mapy návrh, aby přidávali apk originální instalační soubory jako přílohu k novinkám zde ve fóru, že by třeba zde byla příloha se stažitelným instalátorem apk v odpovídající verzi. To samé pro iPhone.
              Tím by byly k dispozici originály, přímo ze serverů Seznamu, a bylo by po problémech.
              Ono stačí, když se do aktualizace vloudí chybka, která většině sice nevadí, ale někdo může danou funkčnost používat a když přestane chodit, nejde již po aktualizaci z Google Play vrátit ani předchozí verzi, ve které to chodilo.
              Takto by ji zde bylo možné stáhnout a přeinstalovat, a přečkat tak do nějaké další verze, kde to bude opraveno. Podle mě ideální řešení.
              Zatím mám odezvu, že jsou dovolené, takže musíme vyčkat po dovolených, zda se ten námět ujme 🙂

lm386L 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • lm386L Offline
                lm386 @Jan Buriánek
                last edited by lm386

@Jan-Buriánek Obávám se, že tento návrh vyšumí do ztracena.
                Alespoň na ten F Droid by to mohli dávat.
                Vyzkoušel jsem stáhnout do Pc Organic Maps – bez nějakých jejich apek to šlo stáhnout v souboru APK, přetáhnul jsem ho do tabletu ( jenom tak na zkoušku jsem to instaloval ) a zjistil jsem že by mi to aji stačilo – umí to vše co potřebuji. Má to pouze jednu vadu na kráse – Mapy Cz jsou graficky pěknější ( a mají značené cyklostezky ).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • Lojza BarynL Offline
                  Lojza Baryn Premium @lm386
                  last edited by

@lm386 prosím, abyste se tu zdržel předpokladů a dezinformací. Ano, soubory apkm potřebuji nativní installer, ale ten je ke stažení normálně na Google play a jediné povolení které vyžaduje, je přístup k disku, což je pochopitelně, když má instalovat stažený instalační balíček. Takže rádoby zasvěcené poznámky o tom, jak to určitě funguje stejně jako ve Windows, jsou opravdu zbytečné a spíš k smíchu. Ne, tady nejsme ve Windows. Tak se pokud pán z nějakého důvodu nechce mít v telefonu Google play, může si bez obav nainstalovat apkm installer ze stránek APK mirror, stáhnout instalaci mapy.com a využívat je.

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • Jan BuriánekJ Offline
                    Jan Buriánek Mapsters Premium @Lojza Baryn
                    last edited by

@Lojza-Baryn
                    Trochu si to protiřečí:
                    ...apkm potřebuji nativní installer, ale ten je ke stažení normálně na Google play
                    ...může si bez obav nainstalovat apkm installer ze stránek APK mirror
                    Takže odkud?

A prosím pánové, nepouštějte se do osobních narážek, musel bych to mazat...

Lojza BarynL 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • Lojza BarynL Offline
                      last edited by

@Jan-Buriánek Když si znovu a pozorně přečtete původní dotaz, kterým toto vlákno začalo, zjistíte, že tazatel z nějakého důvodu nechce používat Google play, dokonce si ho ze systému odstranil a teď řeší, jak Mapy.com nainstalovat. Navrhl jsem mu tedy Apkmirror, který k instalaci bundle souborů používá vlastní program, který je volně dostupný a tedy Googlem prověřený na Google play, které ale tazatel nemá a může tedy využít možnost stažení přímo ze stránek Apkmirror. Kde je nějaké protiřečení?

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • Jan BuriánekJ Offline
                        Jan Buriánek Mapsters Premium @Lojza Baryn
                        last edited by

@Lojza-Baryn Jo pravda, s tou souvislostí mi to nedocvaklo 🙂 Že bez Google Play to nemůže instalovat z Google Play :))

Lojza BarynL 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • Lojza BarynL Offline
                          last edited by Lojza Baryn

@Jan-Buriánek No právě. Nejsme tu od toho, abychom soudili, ale radili. No a Apkmirror díky tomu, že svou instalační aplikaci šíří primárně přes Google play mi připadá jako poměrně důvěryhodný zdroj a z alternativních možností je jedna z těch méně rizikových. Mimochodem, mám kromě Samsungů i jeden Huawei, který služby Google nemá jaksi od přírody a právě takto v něm Mapy.com bez problémů provozuji. Jinak bych si to nedovolil někomu nabízet.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • First post
                            Last post