Na obrazovce v autě se nezobrazuje při navigaci dálniční EXIT číslo
-
Ahoj,
při zapnuté navigaci po dálnici D1 se na velké obrazovce v autě nezobrazuje sjezd z dálnice - konkrétně chybí informace o čísle EXITu (např. konkrétně EXIT49).
Ostatní informace jsou k dispozici - např. odbočit doprava za xxx metrů.Při zobrazení na malém displeji telefonu je číslo EXITu zobrazeno.
Technické údaje:
mobil: XIAOMI 13T- OS: Android 15 (Xiaomi HyperOS 2.0.202)
- Mapy: 9.65.1 (9650100)
auto: Citroen Berlingo 2 gen (2018)
- adapter mezi autem a mobilem: CarlinkKit CPC200-CP2A
Popis:
mezi mobilem s Android Auto a autem s CarPlay je adapter CarlinkKit CPC200-CP2A
V autě mám zasunut CarlinkKit do USB datového portu
CarlinkKit s mobilem komunikuje po Bluetooth a WiFi.Nechce se mi věřit, že by adapter Carlinkt nebo Carplay (v autě) blokoval nebo nezobrazoval informaci týkajícího se dálničního sjezdu (EXIT číslo).
Teď v tuto chvíli se domnívám, že chyba je mapách, které při odesílání do Android auto neposílají všechny informace (tedy i dálniční EXIT číslo).
Dotaz:
Je to problém jen u mne nebo má ještě někdo shodné chování?
Je to chyba (seznam mapy v telefonu) nebo to je "vlastnost"?
Najde se tu někdo, kdo mi ještě potvrdí chybějící EXIT číslo na velké obrazovce auta?A dík všem za tip, jak řešit chybějící EXIT číslo.
petr -
A ještě doplním ...
na obrazovce auta ve velkém zeleném poli (kde se zobrazují navigační příkazy)
se NEzobrazují při probíhající navigaci následující údaje (chlívečky):- s informací EXIT číslo (sjezd na dálnici ... např. EXIT 49 ... zelený chlíveček)
- s informací o čísle silnice (např. 125 ... modrý chlíveček)
- s informací o dálnice číslo (např. D1 ... červený chlíveček)
Na displeji mobilu se tyto informace v zeleném poli zobrazují.
foto např. obrazovky navigace např. zde ... šipka + vzdálenost:

a foto navigace na mobilu např. zde ... např. číslo silnice:
-
@pj.nv Zdravíme, fotky jsou sice z CarPaly (kde se již všechny tyto informace zobrazují), ale máte pravdu v Android auto zatím informace a čísle silnice a exitu nejsou, plánujeme to tam v budoucnu přidat, jak se k tomu dostaneme.
-
Dobrý den, děkuji za odpověď.
Teď už vím, že problém není u mne a že je to vlastnost.
Přesto bych se přimlouval za rychlejší doplnění (pokud je to možné).Při navigaci se jedná o podstatnou informaci, která na obrazovce auta chybí.
A ano máte pravdu - opomenul jsem doplnit, že se jedná o ilustrační obrázky, které jsem našel v hlubinách Internetu.
Když jsem o víkendu opět jel po D1 měl jsem zapnutou navigaci na obrazovce auta z jednoho mobilu a pro porovnání také současně na druhém mobilu.
A třetí mobil jsme neměl k dispozici a navíc při řízení ani nemohu fotku poříditA v klidu domova při psaní příspěvku to nasimulovat neumím pro sejmutí obrazovky.
No vidíte a hned mám další tip na funkci: na zrychlenou simulaci navigační cesty).
-
Včera (v pondělí 21.7.2025) jsem obdržel úžasnou zprávu.
Dipy za rychlost @mapy.cz
O víkendu otestuji
petrMapy.com
po 21. 7. 17:40 (před 1 dnem)Hezký den.
Informace o exitu, pokud je máme k dispozici se v CarPlay a AA zobrazují. Pokud se Vám stala situace, že na stejném místě se v telefonu zobrazují a v autě ne, budeme rádi za printscreen. Podíváme se na to.
Děkujeme, že pomáháte zlepšovat Mapy.com.
Za tým Mapy.com
Radka -
Hlásím, že už to je funkční od verze 9.69.
A přikládám foto pro porovnání mobil a obrazovka auta.
Úžasná podpora, realizováno během několika dnů

-
J Jan Buriánek moved this topic from Community Support | Uživatelská poradna on
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login