Nie zapisuje się ślad chodzenia
-
Mam Mapy.com Premium, ale niestety, ślad chodzenia nie zapisuje się. coś jest nie tak ja być powinno… w moim telefonie Galaxy A52s5G - do lokalizacji Mapy.cz mają dostęp przydzielony (zawsze zezwalaj, używaj dokładnej lokalizacji). Niekiedy podczas spaceru aplikacja jakby budzi się i zaczyna zapisywać, ale po jakiejś chwili (czasem dłużej, czasem krótszej) przestaje rejestrować ślad. Używam także innej aplikacji i ta działa bez zarzutu. Ale mi zależy na Mapy.cz
-
E Ewelina moved this topic from Is this your first time here?
-
@Dorota-Drążek Dzień dobry,
czy na telefonie nie jest włączona jakaś aplikacja oszczędzająca energię? Wiele telefonów ma wbudowane funkcje oszczędzania baterii, które mogą ograniczać dostęp Map do lokalizacji. Ustawienia dotyczące baterii i lokalizacji można zmienić samodzielnie w urządzeniu. Informacje o oszczędzaniu baterii na stronie Samsung są ma przykład tutaj.
Jeśli to nic nie zmieni - czy mogłaby Pani wrzucić zrzut ekranu, jak wygląda zapisana trasa?
Ewentualnie można spróbować aplikację przeinstalować - to zazwyczaj pomaga na wiele podobnych problemów.