Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Android auto - pozice na mapě

Scheduled Pinned Locked Moved Android Auto | CarPlay
    11 Posts 7 Posters 1.0k Views 7 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Matej SM Offline
      Matej S
      last edited by

Dobrý den,

mám problém s přesností pozice v Android auto - mapy.com mají signál asi tak 1% z cesty, jinak zůstanou buď někde v polích, nebo se ani nechytí s akutální pozicí a jsou stále ve výchozím bodě. Myslel jsem, že je problém v autě, nicméně jiné navigace to nedělají - google maps, waze, ty chytnou signál hned a drží ho celou trasu, nevíte kde by mohl být problém? Mapy.com mají povolená přístup k poloze trvale a Andorid Auto mám v poslední verzi s připojením přes Wifi.

Děkuji za případné navedení.

Matěj

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Robert KnoblochR Offline
        Robert Knobloch Premium
        last edited by

Dobry den,
        zkuste reinstalovat aplikaci, nebo vymazat paměť aplikace v nastavení telefonu.

Matej SM 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Matej SM Offline
          Matej S @Robert Knobloch
          last edited by

@Robert-Knobloch
          Dobrý den,

děkuji za tip, zkusil jsem, na závěr i vymazaní s kompletní odinstalaci a znovu, bohužel bez kladného výsledku. Vypadá to jakoby aplikace měla problém s GPS telefonu vs GPS auta ty jiné si braly z GPS auta když mají signál ihned.

M.

Jakub FaiferJ Jiří HavelkaJ 2 Replies Last reply Reply Quote 0
          • Jakub FaiferJ Offline
            Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Matej S
            last edited by

@Matej-S Většinou právě je problém s pozicí GPS z auta, která se tam natlačí i když je nepřesná. Google a Waze mají jiné podmínky na Android auto, nejsou tak jako aplikace třetí strany, takže to moc nejde srovnávat.

Matej SM Jan BuriánekJ 2 Replies Last reply Reply Quote 0
            • Jiří HavelkaJ Offline
              Jiří Havelka Premium @Matej S
              last edited by

@Matej-S měl jsem podobný problém a to nejen u map ale u všech mapových aplikací, kdy se pozice na mapě mnohdy sekla, byla výrazně opožděná a došlo to tak daleko, že s android auto úplně přesně začala zlobit i vestavěná navigace. Abych to zkrátil. Nepomohlo vůbec nic. Kabely, bezdrát, mazání cache, restarty infotainmentu, zkrátka nic. Prostě telefon si s autem nerozuměl, i když v jiných vozech fungoval zcela normálně. Pomohla výměna telefonu.
              Takže vysvětlení nemám a dokonce jsem ani na internetu nenašel, že by někdo měl podobné problémy.

Matej SM 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Matej SM Offline
                Matej S @Jakub Faifer
                last edited by

@Jakub-Faifer
                Děkuji za informaci, takže neřešitelné, škoda.

M.

• Matej SM Offline
                  Matej S @Jiří Havelka
                  last edited by Matej S

@Jiří-Havelka
                  Děkuji i vám za informaci, myslím že to bude, přesně, jak píše p. Faifer, s problémy při připojení, všeobecně, k andorid auto, jsem už řešil a bylo to, přesně jak píšete, na straně telefonu, Andorid auto mi funguje dobře ale ta pozice je špatná.

Děkuji všem za reakce.

M.

• Tomas MolnarT Offline
                    Tomas Molnar
                    last edited by

mam rovnaky problem v aute, hlasi mi nepresnu gps polohu, ked si prepojim tel s android auto.
                    ked v rovnakom case zapnem druhy tel v aute, ten naviguje presne.
                    ked svoj tel odpojim z andorid auto, tiez naviguje presne.
                    ale ked niekedy pouzijem priamo navi, co mam zabudovane v aute, tam mi casto hlasi nepresnu polohu.
                    preto si myslim, ze ked si pripojis tel cez android auto, necita poziciu z tel gps, ale priamo z auta.
                    na inych forach s tymto ma vela ludi problemy, riesia to servisom auta, nie vymenou telefonu.

• Jan BuriánekJ Offline
                      Jan Buriánek Mapsters Premium @Jakub Faifer
                      last edited by

@Jakub-Faifer
                      Dobrý den, mám dotaz GPS u AA.
                      Zkusil jsem AA v relativně novém Honda Jazz (poslední verze Honda connect 3), a pokud neposlechnu navigaci Mapy.com přes AA a např. odbočím, tak šipka pokračuje rovně a to dost dlouho (jako bych jel rovně), klidně do půlky bloku. Pak to pozná a opraví trasu a srovná se to.
                      Pravděpodobně to souvisí s využitím GPS od auta, kde je to možná prý způsobeno zpožděním komunikace přes Wifi.
                      A můj dotaz je jednoznačný: jde nebo nejde nějak nastavit, aby Mapy.com braly GPS výhradně z mobilu a ne z auta?
                      A pokud to není nastavitelné (nic jsem nenašel), tak alespoň prosím odpověď: je to možné naprogramovat nebo to Google prostě vylučuje - aby aplikace používala GPS mobilu?

Jozko MrkvickaJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • Jozko MrkvickaJ Offline
                        Jozko Mrkvicka Premium @Jan Buriánek
                        last edited by

@Jan-Buriánek Google nemoze vylucit pouzivanie GPS mobilu, pretoze su stale auta, ktore maju AndroidAuto, ale GPS nie, pretoze nemaju navigaciu. Jedno take auto som mal a neposrehol ziadnu zmenu presnosti po vymene auta za model, ktory tu vstavanu navigaciu uz mal.

Jozko MrkvickaJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • Jozko MrkvickaJ Offline
                          Jozko Mrkvicka Premium @Jozko Mrkvicka
                          last edited by Jozko Mrkvicka

Tento problem bol v minulosti na Fordoch, kde sa GPS telefonu bilo s GPS auta. Chyba bola specialne v pripade urcitej revizie Ford Sync3 software. Tato vec ale bola v minulosti vyriesena. Dalej sa objavoval v autach s vyhrievanym celnym sklom, ktore bolo riesene foliou medzi vrstvami skla, hlavne vtedy, ked bol ten ohrev zapnuty.
                          Treba vyskusat polozit telefon v aute niekde inde, popripade skusit iny telefon, resp. inu GPS aplikaciu.

• Jan BuriánekJ Jan Buriánek moved this topic from Route Planning & Navigation | Plánování a Navigace on

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
                          • First post
                            Last post
                          Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
                          NodeBB & contributors, OSM & contributors
                          Terms of Use   Privacy Policy