Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Export trasy

Scheduled Pinned Locked Moved Route Planning & Navigation | Plánování a Navigace
    plánování
    5 Posts 3 Posters 79 Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • vlach-michalV Offline
      vlach-michal Premium
      last edited by

Ahoj, vytvořil jsem trasu a exportoval ve formátu gpx. Byla to trasa pro auto, standardní. Vytvořil jsem ji v počítači. V aplikaci telefonu se chovala normálně, měla navigační pokyny. Tu exportovanou mapu jsem naimportoval do mapy.com pod jiným účtem a trasa se změnila - byla pro pěší a když jsem ji změnil na auto tak stejně neměla navigační pokyny. Dříve jsem to dělal normálně bez problémů, ale nyní to nelze. Kde je problém?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan BuriánekJ Offline
        Jan Buriánek Mapsters Premium
        last edited by Jan Buriánek

Pri exportu trasy autem jde zvolit dve verze exportu. Standardni udela tvrda data, tedy mnoho bodu tesne u sebe. To pak po importu nejde pouzit pro navigaci.
        Pokud pri exportu zvolite "exportovat pro auto navigaci", pak se do gpx souboru vlozi jen souradnice startu, cile a prujezdnich bodu (tzv. RTE stopa). To by po importu melo jit pouzit pro navigaci, jakakoli navigace bude podle RTE stopy pocitat vlastni trasu.

• Jan BuriánekJ Offline
          last edited by

Jeste doplnim, ze pokud to prenasite pouze v ramci Mapy.com, je lepsi pouzit sdileci odkaz. Dejte naplanovanou trasu sdilet a zkopirujte odkaz. Ten pak otevrete, kdyz jste v jimem prihlaseni, a muzete trasu ulozit do dalsiho uctu.

• Jan KuchařJ Online
            Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner Premium
            last edited by

To se mi nějak nezdá.
            Aplikace Mapy.com přece neumí spustit navigaci z importované GPX ani když byla z Mapy.com exportována do GPX s nastavením "Exportovat trasy autem pro použití v autonavigaci" tedy body RTE ?

• Jan BuriánekJ Offline
              last edited by

Ano, taky vím, že to nejde.. odpovídal jsem narychlo z mobilu bez možnosti si ověřit aktuální stav... Mapy.com se dynamicky vyvíjí 🙂
              Při importu přibyla volba pro výběr "pěší turistika", ale nejde rozkliknout pro změnu. Tabulka voleb se zavře místo toho rovnou zavře.
              Je to zřejmě příprava pro budoucí možnost navigace podle importované stopy, což je zde velmi častý požadavek, zatím řešený externě (viz třeba zde).

Také je mi divné, že by tazatel mohl mít navigační pokyny podle importované trasy "normálně bez problémů", když to doposud v Mapy.com nikdy nebylo.

• First post
                Last post
              Mapy Community | Powered by NodeBB
              Terms of Use   Privacy Policy   Mapy.com