Export trasy
-
Ahoj, vytvořil jsem trasu a exportoval ve formátu gpx. Byla to trasa pro auto, standardní. Vytvořil jsem ji v počítači. V aplikaci telefonu se chovala normálně, měla navigační pokyny. Tu exportovanou mapu jsem naimportoval do mapy.com pod jiným účtem a trasa se změnila - byla pro pěší a když jsem ji změnil na auto tak stejně neměla navigační pokyny. Dříve jsem to dělal normálně bez problémů, ale nyní to nelze. Kde je problém?
-
Pri exportu trasy autem jde zvolit dve verze exportu. Standardni udela tvrda data, tedy mnoho bodu tesne u sebe. To pak po importu nejde pouzit pro navigaci.
Pokud pri exportu zvolite "exportovat pro auto navigaci", pak se do gpx souboru vlozi jen souradnice startu, cile a prujezdnich bodu (tzv. RTE stopa). To by po importu melo jit pouzit pro navigaci, jakakoli navigace bude podle RTE stopy pocitat vlastni trasu. -
Jeste doplnim, ze pokud to prenasite pouze v ramci Mapy.com, je lepsi pouzit sdileci odkaz. Dejte naplanovanou trasu sdilet a zkopirujte odkaz. Ten pak otevrete, kdyz jste v jimem prihlaseni, a muzete trasu ulozit do dalsiho uctu.
-
To se mi nějak nezdá.
Aplikace Mapy.com přece neumí spustit navigaci z importované GPX ani když byla z Mapy.com exportována do GPX s nastavením "Exportovat trasy autem pro použití v autonavigaci" tedy body RTE ? -
Ano, taky vím, že to nejde.. odpovídal jsem narychlo z mobilu bez možnosti si ověřit aktuální stav... Mapy.com se dynamicky vyvíjí

Při importu přibyla volba pro výběr "pěší turistika", ale nejde rozkliknout pro změnu. Tabulka voleb se zavře místo toho rovnou zavře.
Je to zřejmě příprava pro budoucí možnost navigace podle importované stopy, což je zde velmi častý požadavek, zatím řešený externě (viz třeba zde).Také je mi divné, že by tazatel mohl mít navigační pokyny podle importované trasy "normálně bez problémů", když to doposud v Mapy.com nikdy nebylo.