Stopař na výpravě trvající několik týdnů
-
Dobrý den,
na cestách trvajících několik týdnů potřebuji ukládat, kudy jsem jel. Každý den si na spuštění Stopaře nevzpomenu.
Dá se to řešit tak, že bych stopaře pustil na začátku cesty a pak ho nevypínal?Nebo, nemáte v plánu funkcionalitu automaticky spouštět stopaře a automaticky data ukládat tak, aby při restartu telefonu nedošlo ke smazání dat za celou cestu?
díky Michal
-
Dobrý den,
restartem se stopař nesmaže. Funguje to tak, že stopař si otevře soubor a postupně do něj přidává data. Dokud soubor neuzavře uživatelským příkazem ukončení stopaře, tak je soubor aktivní. Tzn. po restartu se stopař automaticky pustí (pokračuje), protože apka najde otevřený soubor.Naopak, pokud se někomu začne kousat aplikace a běží mu záznam, tak snažit se ukončit záznam před restartem, aby o něj nepřišel, je právě špatně. Přikousnutá apka může soubor uzavřít chybně a o záznam můžete přijít. Navíc pak se musí znovu pustit a máte z toho dva samostatné záznamy.
Je lepší klidně tvrdý restart, a pak si stopaře uložit ve funkční aplikaci.Mám to tak vyzkoušené, opakovaně. Nikdy se mi nestalo, že by restart smazal stopaře.
Nicméně 100% to také nemusí být, jako všechno u programů...Pro váš případ bych asi doporučil si občas stopaře uložit, když si na to vzpomenete. Někde, kde jste na signálu, aby se to synchronizovalo do účtu (na web). Pro případ ztráty mobilu nebo jiného karambolu, aby bylo alespoň něco...
A hned to zase klidně pustit. Používáte-li pozastavení, tak bez pohybu to nezaznamenává. Budete to ale mít jako více záznamů. -
Dobrý den,
i když to lze jak píše Honza Buriánek, já osobně bych to nedoporučoval mít několikatýdenní záznam.
Jednak i když máte zapnuto "Automaticky pozastavit záznam" když ten den dojede do cíle, nějaký pohyb v místě ubytování mít budete takže záznam se bude spouštět takže vám to bude zaznamenávat i pohyb který asi nechcete.
Pokud by došlo k nějaké závadě v aplikaci můžete tak přijít o celý záznam.
Když si pak třeba zobrazíte výškový profil takové dlouhé trasy nebude už tak přehledný.
Problém muže byt také při Exportu do GPX takto dlouhý záznam bude mít i stovky tisíc bodů a jiné programy s ním nemusejí umět pracovat.
I Mapy.com mají limit při importu z GPX 70000 bodů (nevím jestli i při exportu záznamu stopaře do GPX není nějak limitován a trasa třeba nějak zredukovaná nebo oříznutá)
Určitě bych tedy raději ukládat denně
Můžete si zapnout Zobrazení tlačítka Stopaře na mapě aby jste ho měl na očích při zapnutí aplikace a nezapomněl ho zapnout