Import GPX
-
@Jozko-Mrkvicka
Ještě k těm CrLf: dneska je prakticky jedno, co použijete na zlom řádků, zda Cr nebo Lf nebo obojí. Parsery umí oboje. (\n \r chr$10 chr$13 atd.)
Je to tak, že odřádkování mezi značkami je při načítání ukradené, to parsery nezajímá, přečtou značku a pak je zajímá obsah značky. A tam odřádkování skutečně odřádkuje ve značce obsažený text.
Mapy.com v <name> všechna odřádkování ignorují. -
@Jozko-Mrkvicka
A do třetice rada, jak problematický znak "najít". Mapy.com při nekorektních datech odmítnou celý import. Můj web by měl načíst všechny WPT, dokud bude soubor korektní.
Pak se podívejte, kolik se jich načetlo, třeba 50, problém hledejte v souboru v textu WPT v pořadí 50, (pokud tam jsou souřadnice, WPT nejspíš vznikne, jen nebude mít načtené všechny značky), případně následující 51.Takto jsem onehdá našel právě ten v textu vložený &, když u mě jeden uživatel poptal podobný případ, že mu to do Mapy.com nejde a poslal mi přímo ten soubor. Stačilo to nahradit za & a soubor šel načíst.
-
@Jozko-Mrkvicka
Další doplnění: Geocaching může exportovat do značek i html kód (zakódovat klidně celou html stránku).
Escapovanými sekvencemi je do GPX zapsán html kód, a záleží, jak to daný program, do kterého se to načte, interpretuje.Základem je načtení jako prostý text, což z takového kódu udělají i Mapy.com
Příklad dám jako obrázky, protože zapisovat to sem znamená to zase znovu pře-escapovávat, aby se zobrazilo to, co chci ukázat, co je v souboru...první obrázek je obsah GPX souboru, je to v editoru, který to barevně odlišuje

druhý obrázek je, jak se to načte např. na gpxmapy.cz

na něm je vidět, že v GPX souboru je zakódován HTML kód, tedy značkovací XML formát - je to tedy kódování značek uvnitř značek

Pokud se toto nepoužije jako text, ale právě jako kód (innerHTML), pak se to zobrazí jako barevné texty a obrázky (formátovaná html stránka). -
@Jan-Buriánek Vdaka za presne informacie. Upravim konvertor a skusim znova.
-
Často různé gpxeditory pro tento účel, používají uzavření takového textu (HTML nebo XML kódu) do <![CDATA[]]> .
Né všechny aplikace s tím umí ale korektně pracovat. -
@Jan-Kuchař
Ano, i to by mohlo být řešení, prostě obsah značky vložit do:
<name><![CDATA[ zde cokoli ]]><name>
Jediné, co nesmí být uvnitř hranatých závorek je právě to ukončení CDATA, tedy sekvence: ]]> -
@Jan-Buriánek said in Import GPX:
Urobil som tieto kroky :- ulozil cely vyskladany popis do <name><!CDATA tagu
- vygeneroval GPX
- gpxmapy.cz subor normalne nacitali
- export do noveho GPX
- mapy.com export v prvom kroku prijali, zobrazil sa zoznam
- po kliknuti na Ulozit vyskocila chyba, ze subor nie je mozne nacitat
Cize pokus neuspesny. Urobil som este jeden pokus, ci vobec mapy.com nacitaju GPX s CDATA sekciou. Z povodneho GPX vygenerovaneho scriptom som odstranil vsetky body okrem jedneho testovacieho, ten mapy.com nacitali a ulozili bez problemov, takze <CDATA> na 100% citaju. Neviem, kde moze byt chyba. Niektora z tych kesiek obsahuje nejaky problematicky text v hinte a ten to zabija.
-
@Jozko-Mrkvicka Rozumím tomu správně, že Mapy.com nenačetly ani ten vygenerovaný soubor ani ten pře-exportovaný přes gpxmapy.cz?
Hm. To bez toho souboru neodhalím. Písnu soukromou zprávu.
CDATA Mapy.com načítají, to souhlasí. -
@Jan-Buriánek Poslal som ziadane subory.
-
Vyřešeno.
Jak jsem psal, že Mapy.com oříznou více jak 200 znaků v názvu, tak ne.
Délka textu v <name> nesmí přesahovat 200 znaků. Pokud si to správně pamatuju, když jsem to kdysi zkoušel, tak to šlo. Nyní tedy ne.To byl hlavní problém, u několika WPT byl text v <name> delší než 200 znaků a na tom to krachovalo. Nejde to načíst, píše to: zkuste to později...
Zkrátil jsem tedy delší texty na max 200 znaků a už to šlo.Druhý problém je, že Mapy.com načtou v jednom importu max 1000 WPT. Další v souboru ignorují.
To jde naštěstí snadno řešit na gpxmapy.cz pomocí hromadných výběrů a rozdělit na více souborů. Ty pak jde načíst do jedné složky v Mapy.com jednoduše více importy.Nakonec se znaky tedy problém není. Vše funguje, jak má.
-
@Jan-Buriánek Vdaka za podrobny test a info, script som si upravil, hint skracuje podla potreby tak, aby celkova dlzka tagu <name> nepresiahla 200 znakov. Takisto mam vyriesene aj generovanie viacerych gpx suborov, ked je pocet exportovanych kesiek vacsi ako 1000.