główne zdjęcie miasta, obiektu
-
Dzień dobry,
Jestem wrocławianką, dużo przyjemności sprawiało mi dodawanie zdjęć do map, cieszyłam się kiedy moje zdjęcie stawało się wizytówką obiektu.
Odkryłam, że zmiana wizytówki obiektu następuje po przekroczeniu 10 serduszek, a 3 nowe zdjęcia zawsze pojawiały się z przodu.
Po ostatnich zmianach zmianach, serduszka jakby nie miały znaczenia. Zdjęcia są wybierane przypadkowo lub losowo.Na przykład - zdjęcie Ratusza we Wrocławiu - po zmianach ma wizytówkę Jarmarku świątecznego (zdjęcie ładne) ale nie Ratusza. Jarmark Świąteczny we Wrocławiu ma swój znacznik.
Zdjęcie Wrocławia nie zmieniło się od dawna.
Wszystkie moje wizytówki znikły, zmieniły się.
Jestem rozczarowana i moja pasja przyblakła.Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku
życzę
Anna -
Anna wrote about a photo of this town hall https://mapy.com/en/turisticka?source=osm&id=1080992076&ds=2&gallery=1&x=17.0320782&y=51.1095737&z=19
@Anna
I was convinced that the most recent photo would become the main photo of the object, and if any photo in the object's gallery received a heart, then the photo with the most hearts would become the main photo, and if the photos have the same number of hearts, the newer photo becomes the main photo. Which I considered reasonable. Also for me some mysterious, algorithmic selection of the main photo is rather irritating. -
@Anna Wprowadziliśmy nowe domyślne sortowanie zdjęć, w którym jednocześnie brane są pod uwagę trzy parametry: wiek zdjęcia, liczba polubień oraz jego „atrakcyjność”.
Staramy się, aby w domyślnej galerii na pierwszych miejscach pojawiały się ładne zdjęcia, które jednocześnie podobały się użytkownikom (zostały oznaczone polubieniami) i nie są zbyt stare. Te trzy parametry łączymy w jedną ocenę zdjęcia i na jej podstawie ustalamy kolejność wyświetlania.
Na stronie internetowej można w razie potrzeby ręcznie zmienić sposób sortowania i ustawić je np. według daty dodania lub popularności.
W niektórych przypadkach zdjęcie domyślne może nie być idealne - cały czas pracujemy nad dopracowaniem tego rozwiązania.