Moznost zafixovani vybrane trasy v navigaci trasy
-
Je nějaká možnost zafixovat si trasu v navigaci, aby se mi sama během cesty neměnila? Už po několikáté jsem jela naprosto nesmyslnou a nepříjemnou trasou, protože navigace se rozhodla, že to bude lepší. Dnes se mně to asi jednou i zeptalo, ale při průjezdu staveništěm jsem nemela prostor zjišťovat, na co se mně mapy ptají. Usoudila jsem, že když nepotvrdím, zůstanu na trase. Omyl, trasa se změnila a já jela domů po staveništi a přes ucpané město, místo obchvatem a po dálnici, jak jsem si původně vybrala. Dřív jsem měla v navigaci možnost neměnit vybranou trasu. AT MI TO KLIDNĚ LEPŠÍ TRASU NABÍDNE,ALE AŤ TO AUTOMATICKY TRASU NEMĚNÍ BEZ MÉHO POVOLENÍ. NECHCI BĚHEM ŘÍZENÍ POŘÁD ZMĚNY ODMÍTAT. NEPŘIPADÁ MI TO BEZPEČNÉ.
-
@Slávka-Hocká
Dobrý den, bohužel taková možnost není.
Jediná možnost, která se často využívá při cykloturistice nebo turistice, aby se trasa nezměnila je exportovat ji do GPX, potom tu GPX trasu zobrazit na mapě, a pouze sledovat vaší polohu (bodrý bod) na vykreslené trase (červená barva).
Při tomto způsobu navigace ale nemáte hlasové ani jiné navigační pokyny.
Pokud si zapnete i kompas (ikona vlevo dole na mapě) pak se vám bude mapa i posouvat a natáčet podle směru vaší jízdy.Jinak co se týká navigace, měla by nejdříve hlásit že jste mimo trasu, až potom pokud pokračujete by se měla přepočítat
-
J Jan Buriánek moved this topic from Welcome! Vítejte! Cześć! Hallo
-
Není to sice dokonalé řešení, ale myslím, že pokud se do trasy přidají alespoň dva průjezdní body, tak by se trasa přepočítávat neměla.
Každopádně souhlas, že pokud by navigace našla novou alternativu, tak by bylo lepší, aby trasa zůstala původní a tuhle alternativu musel uživatel potvrdit - nikoliv naopak...
-
@Standa-Komínek Jiná varianta je, že novou alternativu najde uživatel. Tedy, že řidič odbočí z trasy, kterou ukazuje navigace. To je celkem běžné, např. při odbočení na parkoviště u dálnice. Pak je lepší, aby se trasa přepočetla automaticky, bez zásahu uživatele.
-
@Martin-Pištora Tohle už je ale trochu jiný příklad - zde se nejprve řidič odchýlí od původně plánované trasy. Tady je automatické přeplánování žádoucí.
V těch původně diskutovaných případech je však řidič stále na původní trase. A tam by podle mne měla být jakákoliv změna trasy odsouhlasena/potvrzena řidičem...
-
@Standa-Komínek
Myslím že přidání průjezdních bodů na toto moc nefunguje. Spíš naopak, pokud dám průjezdní body jen tak abych přinutil navigaci k určité trase, pokud se navigace z nějakého důvodu změní snaží se projet i tyto neprojeté body a často jsou to pak zbytečné zajížďky.