Chybné plánování tras pro silniční kola
-
Dobrý den,
už několik let se setkávám při plánování tras pro silniční kolo s nelogickým trasováním, kdy mě Mapy odklání z cest 1. a 2. třídy. To tak nelogicky, že jsou objízdné trasy delší a často po nezpevněných cestách. Nebo ve městech mě místo po hlavní vedou bočními uličkami. V zahraničí typu Španělsko jsou cesty 1. třídy v Mapách značené zeleně, což může mylně vypadat jako dálnice, ale na silničním kole se zde běžně jezdí, paradoxně úsek na první fotce je jedinou možností, jak se dostat z Calpe směr Altea, ale Mapy tuto cestu cíleně ignorují a vedou silniční kolo po čárkované cestě u moře.
Je možné někde nastavit, aby Mapy upřednostňovaly pro silniční kolo hlavní cesty bez zbytečných zkratek a odboček?Pro ukázku, jak tyto bugy vypadají:
Cesta z Calpe směr Altea
Aby mě Mapy vedly po zelené, musela jsem doplnit 20 průjezdních bodů... Cesta bez vložených bodů by vypadala od bodu 68 takto:

Další ukázka nelogického zkracování z hlavní cesty:

Místo po hlavní cestě nabízí "zkratku" horším terénem paradoxně nebezpečnější cestu:

Místo plánování pro silniční kolo přepínám trasování pro auto, kdy mi naklikání trasy trvá 5 minut, u silničního kola mi tato trasa trvala naklikat 20 minut. Bohužel když chci část trasy jet po cyklostezce, musím přepnout na kolo a trasu podrobně kontrolovat.
Toto se mi pravidelně děje i v ČR. Není to jen v zahraničí. Věřím, že by změna prioritizování tras ulehčilo plánování mnoho lidem. Předem děkuji za zvážení návrhu.
-
@gszuzka Dobrý den,
moc děkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Informace jsem předala kolegovi, který se stará o routing pro kola. V plánovači jsou v přípravě změny, takže takové podněty nám opravdu pomáhají vylepšovat trasování a zajišťovat, aby bylo logičtější a pohodlnější pro cyklisty.
Děkujeme, že nám pomáháte Mapy zlepšovat!
Zdravím z Map,
Ewelina -
@Ewelina Dobrý den, moc děkuji za rychlou odpověď.
Pokud by bylo potřeba, můžu poslat více příkladů, i z Čech. Jsem ráda, že máte připravené změny v plánovači pro kola, snad bude toto jedna z nich. -
@gszuzka Já osobně se silnicím 1. třídy vyhýbám jako čert kříži - jezdit po nich pokládám za sebevraždu.
Mě by se hodil nástroj, který by klikáním po trase volil mou vybranou trasu bez použití těch bodů. Rozumějte : aby ty body nešly v trase vidět. Plánování trasy takovým způsobem by mohla být rychlovka.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login