Postřehy z používání v Německu
-
Ahoj, chtěl jsem se jenom podělit o pár postřehů, které jsem sesbíral během pobytu v Německu a během rozhovorů s německými kolegy v rámci používání Mapy.cz:
-
Snažím se propagovat Mapy.cz tak, jak to jenom jde. Lidé v Německu jsou nadšení ze vzhledu nadstavby OSM, neboť to opravdu nemá konkurenci, ale má to pořád jeden háček. Tím jsou komunity, které se hojně využívají v aplikaci Komoot, která je tu stále extrémně oblíbená. Jsou tam i oblíbené a sdílené trasy (např. v běžecké nebo cyklo komunitě), což je funkce, kterou já i místní velmi na Mapy.cz postrádají
-
Chybí mi vlastně také trochu reklama v Německu, protože i přes chybějící komunity se stále jedná o výjimečný produkt, který by mohl pomoci spoustě lidem s navigací a oproti Komoot se tu se značkou Mapy.cz témeř nesetkám. Vždy, když se mne někdo ptá na cestu a já mu ukáži Mapy.cz, tak jsou všichni překvapení, odkud jsem vzal tak pěkné mapy.
-
Plánujete spolupráci i s výrobci sportovních hodinek? Co vím, tak Komoot umožňuje spolupráci s Garmin. Jelikož jsem testoval i hodinky Polar, napadlo mne, jestli třeba neuvažujete o bližší evropské spolupráci, kdy by mapové podklady od Mapy.cz mohli z Polaru znovu udělat konkurenceschopnější hodinky (mapy u Garminu jsou graficky také nic extra).
-
Další věc je chybějící detailní práce s GPX soubory. Přál bych si, abych si mohl importovat GPX soubor a na té trase změnit start a cíl, případně ji trochu poupravit. Mám spoustu tipů na trasy, nicméně mi tam nesedí detaily a já bych si je rád přímo v Mapy.cz upravil k obrazu svému. V Garmin Connect to omezeně jde, nicméně většinu času jsem nucen si tu trasu podle vzoru "naklikat" s mými úpravami a pak si ji vyexportovat do GPX.
Zdravím a doufám, že ty postřehy nejsou duplikací předchozích postů.
David
-
-
This post is deleted! -
Zajímavé postřehy. Odpovím k poslednímu bodu - GPX stopu lze převést na plán, podívejte se sem. Alespoň tedy takto, než bude v Mapy.com možnost navigace přímo podle GPX.