Community Mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Aplikacja na zegarek z Wear OS - jak wyświetlić zapisaną trasę na mapie - Oneplus Watch 2R - smartwatch

Scheduled Pinned Locked Moved Unsolved Premium Purchase | Premium a nákup
    4 Posts 2 Posters 625 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Eddie NomadaE Offline
      Eddie Nomada
      last edited by Eddie Nomada

Dzień dobry,
      nie znalazłem nigdzie instrukcji, która tłumaczy w jaki sposób mogę wyświetlić podgląd trasy na mapie na smartwachu z Wear OS.
      Podam przykład:
      Stworzyłem mapę trasę na komputerze. Następnie włączam nawigacje na telefonie, gdy już jestem w terenie. Przechodzę do zegarka i tam okazuje się, że jedynie widzę strzałki pokazujące kierunek, ale nie mam ani kompasu pokazującego czy idę w dobrą stronę, ani podglądu trasy na mapie w zegarku. Mogę wyłącznie włączyć mapy gdy jestem w głównym menu na zegarku wybierając u dołu opcje "Online Map" lub gdy kliknę "Uruchom" na samej górze i następnie wybiorę "Online Map". Ale w żadnym z tych przypadków nie wyświetla mi się trasa którą chce przejść.

Aplikacje hikingowe bardzo szybko zużywają na telefonach z Androidem baterię, więc nie mogę ich w terenie używać. Zegarek ma swój GPS oraz jest w stanie wytrzymać, aż 48h z ciągłym użyciem lokalizacji. Chciałbym podczas wędrówki jak najmniej korzystać z telefonu, tak by nie wyczerpywać jego baterii, a głównie korzystać z nawigacji w zegarku.

Jeżeli obecnie nie ma możliwości włączenia trasy w widoku na mapie na zegarku z Wear OS, kiedy można w dużym przybliżeniu spodziewać się aktualizacji aplikacji?

#smartwach #wearos
      Pozdrawiam

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Eddie NomadaE Eddie Nomada has marked this topic as solved on
      • Eddie NomadaE Eddie Nomada has marked this topic as unsolved on
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium Administrators @Eddie Nomada
        last edited by

@Krzysiek-Moczyński Cześć,
        na zegarkach z Androidem w tej chwili możesz korzystać z nawigacji w formie strzałek, wyświetlać mapę online i włączać Rejestrator.
        Pełna nawigacja z mapą nie jest dostępna, pracujemy teraz nad innymi funkcjami aplikacji. Twój pomysł dopisaliśmy do listy możliwych ulepszeń w przyszłości – dziękujemy za sugestię!

Eddie NomadaE 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • Eddie NomadaE Offline
          Eddie Nomada @Ewelina
          last edited by

@Ewelina Dziękuję za Twoją odpowiedź. Czy możemy się spodziewać aktualizacji aplikacji Wear OS z nowymi usprawnieniami w tym roku? Zastanawiam się nad zakupem wersji płatnej i tak naprawdę jest to dla mnie kluczowa informacja, czy mogę się spodziewać, rozwoju aplikacji na zegarkach jeszcze w tym roku. Nie oczekuję dokładnych deklaracji jakie nowe funkcje się pojawią, ale chociaż informacji czy się pojawią w 2025.

Przy okazji, chciałbym się upewnić = czy mogę korzystać z funkcji rejestratora na zegarku gdy nie jest połączony z telefonem, a po połączeniu z telefonem dane trafią do aplikacji, miałem z tym ostatnio lekki problem?

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • EwelinaE Offline
            Ewelina Mapy.com Team Premium Administrators @Eddie Nomada
            last edited by

@Eddie-Nomada Dziękujemy za pytania!
            Jeśli chodzi o rozwój aplikacji na telefon – na pewno mamy to w planach, ale w tej chwili skupiamy się na innych priorytetach, więc w tym roku nie możemy obiecać wprowadzenia nowych funkcji.
            Jeżeli jeszcze nie wypróbowałeś wersji Premium na telefonie, która umożliwia także korzystanie z aplikacji na zegarku, możesz aktywować 7-dniowy darmowy okres próbny. Jeśli nie zdecydujesz się na zakup subskrypcji, pamiętaj, aby anulować ją na czas.
            Jeśli chodzi o Rejestrator – po ponownym połączeniu zegarka z telefonem dane z Rejestratora powinny zostać zapisane w telefonie. Wypróbuj to, o ile możesz jeszcze aktywować okres próbny Premium.

1 Reply Last reply Reply Quote 0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
            • First post
              Last post
            Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
            NodeBB & contributors, OSM & contributors
            Terms of Use   Privacy Policy