Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Aplikacja na zegarek z Wear OS - jak wyświetlić zapisaną trasę na mapie - Oneplus Watch 2R - smartwatch

Scheduled Pinned Locked Moved Unsolved Premium | Purchase
    4 Posts 2 Posters 62 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Eddie NomadaE Offline
      Eddie Nomada Premium
      last edited by Eddie Nomada

Dzień dobry,
      nie znalazłem nigdzie instrukcji, która tłumaczy w jaki sposób mogę wyświetlić podgląd trasy na mapie na smartwachu z Wear OS.
      Podam przykład:
      Stworzyłem mapę trasę na komputerze. Następnie włączam nawigacje na telefonie, gdy już jestem w terenie. Przechodzę do zegarka i tam okazuje się, że jedynie widzę strzałki pokazujące kierunek, ale nie mam ani kompasu pokazującego czy idę w dobrą stronę, ani podglądu trasy na mapie w zegarku. Mogę wyłącznie włączyć mapy gdy jestem w głównym menu na zegarku wybierając u dołu opcje "Online Map" lub gdy kliknę "Uruchom" na samej górze i następnie wybiorę "Online Map". Ale w żadnym z tych przypadków nie wyświetla mi się trasa którą chce przejść.

Aplikacje hikingowe bardzo szybko zużywają na telefonach z Androidem baterię, więc nie mogę ich w terenie używać. Zegarek ma swój GPS oraz jest w stanie wytrzymać, aż 48h z ciągłym użyciem lokalizacji. Chciałbym podczas wędrówki jak najmniej korzystać z telefonu, tak by nie wyczerpywać jego baterii, a głównie korzystać z nawigacji w zegarku.

Jeżeli obecnie nie ma możliwości włączenia trasy w widoku na mapie na zegarku z Wear OS, kiedy można w dużym przybliżeniu spodziewać się aktualizacji aplikacji?

#smartwach #wearos
      Pozdrawiam

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Eddie NomadaE Eddie Nomada has marked this topic as solved
      • Eddie NomadaE Eddie Nomada has marked this topic as unsolved
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium @Eddie Nomada
        last edited by

@Krzysiek-Moczyński Cześć,
        na zegarkach z Androidem w tej chwili możesz korzystać z nawigacji w formie strzałek, wyświetlać mapę online i włączać Rejestrator.
        Pełna nawigacja z mapą nie jest dostępna, pracujemy teraz nad innymi funkcjami aplikacji. Twój pomysł dopisaliśmy do listy możliwych ulepszeń w przyszłości – dziękujemy za sugestię!

Eddie NomadaE 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • Eddie NomadaE Offline
          Eddie Nomada Premium @Ewelina
          last edited by

@Ewelina Dziękuję za Twoją odpowiedź. Czy możemy się spodziewać aktualizacji aplikacji Wear OS z nowymi usprawnieniami w tym roku? Zastanawiam się nad zakupem wersji płatnej i tak naprawdę jest to dla mnie kluczowa informacja, czy mogę się spodziewać, rozwoju aplikacji na zegarkach jeszcze w tym roku. Nie oczekuję dokładnych deklaracji jakie nowe funkcje się pojawią, ale chociaż informacji czy się pojawią w 2025.

Przy okazji, chciałbym się upewnić = czy mogę korzystać z funkcji rejestratora na zegarku gdy nie jest połączony z telefonem, a po połączeniu z telefonem dane trafią do aplikacji, miałem z tym ostatnio lekki problem?

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • EwelinaE Offline
            Ewelina Mapy.com Team Premium @Eddie Nomada
            last edited by

@Eddie-Nomada Dziękujemy za pytania!
            Jeśli chodzi o rozwój aplikacji na telefon – na pewno mamy to w planach, ale w tej chwili skupiamy się na innych priorytetach, więc w tym roku nie możemy obiecać wprowadzenia nowych funkcji.
            Jeżeli jeszcze nie wypróbowałeś wersji Premium na telefonie, która umożliwia także korzystanie z aplikacji na zegarku, możesz aktywować 7-dniowy darmowy okres próbny. Jeśli nie zdecydujesz się na zakup subskrypcji, pamiętaj, aby anulować ją na czas.
            Jeśli chodzi o Rejestrator – po ponownym połączeniu zegarka z telefonem dane z Rejestratora powinny zostać zapisane w telefonie. Wypróbuj to, o ile możesz jeszcze aktywować okres próbny Premium.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • First post
              Last post