Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Jemnější dělení územních jednotek offline map

Scheduled Pinned Locked Moved Ideas for new features
    2 Posts 2 Posters 21 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • draceaneD Offline
      draceane Premium
      last edited by

Zajímal by mě názor i ostatních.

Osobně mi přijde zbytečné si např. kvůli pár výletům na bavorské straně Šumavy stahovat celé offline Bavorsko (1,4 GB). To je jak stahovat celé Česko (také 1,4 GB). Nejde mi ani tak o úložiště v mobilu, jako o dobu stahování takového množství dat.
      Uvítal bych tedy jemnější dělení územních jednotek při stahování offline map.

Obecně jsou územní jednotky napříč státy dost nevyrovnaně velké. Chápu, že to bude kopírovat územní jednotky, např. NUTS, chápu také neochotu zaplevelovat nabídku příliš jemným dělením. Ale zatímco Česko a Slovensko je děleno podle NUTS 3, tak Německo podle NUTS1. I dělení dle NUTS 2 by pomohlo.

Některé státy pak nejsou dělené vůbec (Portugalsko, větší než Česko; Irsko, Litva, Lotyšsko, jen o něco menší než Česko). Evidentně to není ani podle vzdálenosti či turistické oblíbenosti: např. Alžírsko, Jemen nebo Afghánistán jsou rozdělené na jednotky menší než české kraje.

Jakub FaiferJ 1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • Jakub FaiferJ Offline
        Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @draceane
        last edited by

@draceane Zdravíme, ano řídí se to velikostí dat, tam kde to přesahuje nějakou míru tak to nadělíme. Díky za podnět, budeme v budoucnu něco dělit, takže si připisujeme do seznamu. Díky

1 Reply Last reply Reply Quote 4
        • First post
          Last post