Sloučení více tras do jedné
-
Dobrý den, je možné sloučit více tras do jedné, případně obdobně rozdělit jednu trasu do dílčích úseků?
Jde mi zejména o plánování vícedenních akcí v horách, kde je důležité vidět každý den zvlášť (vzdálenost a převýšení).
Předem díky za reakci. -
Sloučit plány nejde.
Rozdělit jedině tak, že otevřete uložený plán, odmažete nějaké body, tím to zkrátíte třeba na část jednoho dne, hvězdička uložit je při změnách červená, když na ni kliknete, vyberte nahoře "uložit" místo "nahradit stávající", tím vnikne nová částečná trasa. -
@Jan-Buriánek Škoda, děkuji za informaci.
-
@Jaroslav-Černý said in Sloučení více tras do jedné:
Dobrý den, vznášel jsem před lety podobný dotaz, Přijde mo škoda, že nelze sloučit trasy. Zvlášť když mohu importovat několik tras, zobrazit jejich náhled, ale ten náhled nemohu uložit jako jednu mapu, ale opět pouze jako soubor dílčích tras. Obdobně je to, pokud mám trasu, kdy například její čast překonávám způsobem - místy, které mapy, neumí propojit (například přes skály, louku bez cesty atp,). Namísto, abych mohl dvě místa propojit bez ohledu na neexistující cestu nebo alespoň spojnici mezi dvěmi body vynechat, tak musím vytvářet dvě trasy. A pokud toto podniknu za den několikrát, tak mám uložen soubor dílčích úseků, které umím pouze zobrazit společně. ale nikoliv uložit jako jednu. Přijde mi to škoda, při vší té práci, kterou mapám dáváte.
-
Vsechny tyto navrhy v mapach znaji, je to vsechno v planu. Maji podobnych pozadavku hodne
Co se tyka gpx stop, tak nez je importujete, muzete je spojit do jedne v nejakem editoru gpx, napr. na gpxmapy.cz. Pak to importovat jako jednu stopu.
Pokud nekdo nepousti navigaci a jen se orientuje podle bodu polohy nad zobrazenou trasou, tak importovana (cervena) stopa muze vest kudykoli.
Lze take naplanovat celek i pres potok a nechat plan vyrobit okliku. Pak to exportovat a na uvedenem webu "tvorenym vyrezem" okliku odstanit rucnim naklikanim kudykoli. Vysledny soubor pak zase naimportovat do Mapy.com.
Gpx stopa ma vyhodu, ze je nemenna, a zobrazi se vsude stejna trasa. Pro orientaci v terenu treba pro pesi turistiku je to idealni.