Upravenie bodov z importovaneho GPX
-
Ahojte,
mám gpx súbor, ktorý som nahral, všetko je OK (začiatok a koniec)Keď som chcel tento súbor ,,otvoriť" aby sa mi rozrolovali všetky body ktoré meranie obsahuje (tak ako keď vytváram ručné meranie) to už nikde neviem nájsť.
Dočítal som sa v nápovede k importu GPX súboru že by jednotlivé body mali ísť upraviť. Mne ponúka upraviť typ prostriedku, názov, dátum. Ale zobraziť / upraviť jednotlivé body nie. Je to vôbec možné?Ďakujem
-
Importovaný soubor nejde v Mapy.com nijak upravovat. Jsou to "tvrdá data" - řada souřadnic (vykreslených pospojováním úsečkami - polyline), jako byste to namaloval na mapu pastelkou.
Pokud jste data tvořil funkcí "nástroje > měření vzdálenosti a plochy", pak tato tvorba jde uložit do složky v Moje mapy a po otevření jde editovat jednotlivé body.
Jakmile ji ale exportujete a následně importujete, tak tento import už upravovat nejde.
Mapy.com nejsou gpx editor. Pokud potřebujete upravovat GPX soubory, použijte nejprve nějaký editor gpx, např. gpxmapy.cz. Ten je na stejných podkladech. Upravený gpx soubor, exportovaný z editoru, pak můžete importovat do Mapy.com.
Pokud hledáte převod gpx stopy na plán, tak zde. -
@Jan-Buriánek ďakujem pekne za objasnenie, potom som tomu nepochopil správne v tých nádpovedách.