Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Jak vidět již uloženou trasu a přes ní plánovat novou

Scheduled Pinned Locked Moved Maps tips and tricks
    2 Posts 2 Posters 48 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Václav KvětonV Offline
      Václav Květon Premium
      last edited by Jan Buriánek

Jak zobrazit uloženou trasu jako podklad a zároveň plánovat jinou trasu v Mapy.com
      V pravém horním rohu na Mapy.com najdi tři pole vedle svého jména:

Moje mapy
      Trasa
      Hledání

Klikni na „Moje mapy“ a vyber si trasu, kterou chceš použít jako podklad.

Klikni na trasu – otevře se možnost ji upravovat (přidávat body atd.).

Myší klikni přímo na trasu a drž levé tlačítko myši (nepouštěj ho!), a zároveň přejdi kurzorem na pole „Moje mapy“.

Na poli „Moje mapy“ tlačítko uvolni a okamžitě znovu klikni. Sice se ti do mapy uloží průjezdní bod v místě kliknutí ale ten pouze odebereš a vesele plánuješ.

Tím se zobrazí naposledy otevřené trasy jako podklad a zároveň můžeš začít plánovat novou trasu přes ně.

Uložená trasa zůstane viditelná jako „pasivní“ vrstva, a ty můžeš nezávisle plánovat jinou trasu a vizuálně je porovnávat.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • Jan BuriánekJ Offline
        Jan Buriánek Mapsters Premium
        last edited by Jan Buriánek

To je teda hack... Ale funguje to 🙂
        Popíšu to trochu jinak. Ale takovéto používání je bez záruky.

1. v záložce "Moje mapy" si na PC otevřete nějakou složku, kde máte svoje stopy
          stopy mohou být nahrané stopařem nebo importované z GPX
          všechny z té jedné složky vidíte - červeně
          zatím je zbytečné na některou klikat (zavře se)

2. přejdete na záložku "Trasa" (stopy zmizí, ale složka je na pozadí otevřená)
          kliknete první dva body plánu (přesněji začátek a konec), aby se vytvořila modrá čárkovaná stopa plánu

3. uchopíte myší nějaké místo na té modré čárkované a přetáhnete ho (jako když chcete vytvořit nový průjezdní bod), ale přetáhnete ho nad kartu "Moje mapy", jako byste chtěli přepnout na moje mapy, ale stále držíte levé tlačítko

4. nad přepínačem karet nad "moje mapy" nyní: upustíte tlačítko myši a rovnou ihned kliknete (takový proklik), musí to být rychle za sebou

Zobrazí se obsah složky (červené stopy) a mapa se vycentruje. Navíc přibyde náhodný bod do plánu - ten odstraníte pravým klinutím na něj a "odebrat průjezdní bod" (nebo ho přetáhnete a použijete jako průjezdní bod)

Nyní máte červeně zobrazené stopy z dané složky a plán zůstane "viset". Je možné přidávat body plánu standardně přetahováním modré stopy. Nejde přidat bod na konec ani s ctrl, vše se musí jen přetahovat, i počáteční a koncový bod.

Nyní lze i kliknout ve složce na konkrétní stopu, pak bude červená jen ta jedna a ostatní šedé. Ale pozor, nesmíte kliknout na plán, pokud máte ve složce nějaké plány, protože tím nahradíte stávající plán.

Nejlépe si předem udělat třeba pomocnou složku a do ní si naimportovat gpx soubory, které při aktuálním plánování chcete vidět.

Když máte plán hotový, přejdete normálním kliknutím na záložku Trasa a plán si uložíte.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • First post
          Last post