Jak vidět již uloženou trasu a přes ní plánovat novou
-
Jak zobrazit uloženou trasu jako podklad a zároveň plánovat jinou trasu v Mapy.com
V pravém horním rohu na Mapy.com najdi tři pole vedle svého jména:Moje mapy
Trasa
HledáníKlikni na „Moje mapy“ a vyber si trasu, kterou chceš použít jako podklad.
Klikni na trasu – otevře se možnost ji upravovat (přidávat body atd.).
Myší klikni přímo na trasu a drž levé tlačítko myši (nepouštěj ho!), a zároveň přejdi kurzorem na pole „Moje mapy“.
Na poli „Moje mapy“ tlačítko uvolni a okamžitě znovu klikni. Sice se ti do mapy uloží průjezdní bod v místě kliknutí ale ten pouze odebereš a vesele plánuješ.
Tím se zobrazí naposledy otevřené trasy jako podklad a zároveň můžeš začít plánovat novou trasu přes ně.
Uložená trasa zůstane viditelná jako „pasivní“ vrstva, a ty můžeš nezávisle plánovat jinou trasu a vizuálně je porovnávat.
-
To je teda hack... Ale funguje to
Popíšu to trochu jinak. Ale takovéto používání je bez záruky.-
v záložce "Moje mapy" si na PC otevřete nějakou složku, kde máte svoje stopy
stopy mohou být nahrané stopařem nebo importované z GPX
všechny z té jedné složky vidíte - červeně
zatím je zbytečné na některou klikat (zavře se) -
přejdete na záložku "Trasa" (stopy zmizí, ale složka je na pozadí otevřená)
kliknete první dva body plánu (přesněji začátek a konec), aby se vytvořila modrá čárkovaná stopa plánu -
uchopíte myší nějaké místo na té modré čárkované a přetáhnete ho (jako když chcete vytvořit nový průjezdní bod), ale přetáhnete ho nad kartu "Moje mapy", jako byste chtěli přepnout na moje mapy, ale stále držíte levé tlačítko
-
nad přepínačem karet nad "moje mapy" nyní: upustíte tlačítko myši a rovnou ihned kliknete (takový proklik), musí to být rychle za sebou
Zobrazí se obsah složky (červené stopy) a mapa se vycentruje. Navíc přibyde náhodný bod do plánu - ten odstraníte pravým klinutím na něj a "odebrat průjezdní bod" (nebo ho přetáhnete a použijete jako průjezdní bod)
Nyní máte červeně zobrazené stopy z dané složky a plán zůstane "viset". Je možné přidávat body plánu standardně přetahováním modré stopy. Nejde přidat bod na konec ani s ctrl, vše se musí jen přetahovat, i počáteční a koncový bod.
Nyní lze i kliknout ve složce na konkrétní stopu, pak bude červená jen ta jedna a ostatní šedé. Ale pozor, nesmíte kliknout na plán, pokud máte ve složce nějaké plány, protože tím nahradíte stávající plán.
Nejlépe si předem udělat třeba pomocnou složku a do ní si naimportovat gpx soubory, které při aktuálním plánování chcete vidět.
Když máte plán hotový, přejdete normálním kliknutím na záložku Trasa a plán si uložíte.
-