Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

HorizontAR

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support
    7 Posts 5 Posters 87 Views 6 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Standa KomínekS Offline
      Standa Komínek Premium Master trip planner
      last edited by Standa Komínek

Aktuálně je do aplikace nově přidána nová funkce HorizontAR, která dokáže rozpoznat okolní vrcholy (pouze Premium a online). Včera jsem ji konečně vyzkoušel v terénu a zatím tedy mírné zklamání - ukazuje to vrcholy, které jsou o kus vedle nebo dokonce úplně mimo záběr. Když jsem po chvilce zkusil zamířit na to samé místo znovu, tak se objevily vrcholy jiné...
      Neberte tento příspěvek jako kritiku, ale spíš jako zpětnou vazbu od betatestera... Předpokládám, že se to časem vychytá a bude to fungovat 100%.

Jan KunzJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan KuchařJ Offline
        Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner
        last edited by

Také jsem to minulý týden zkoušel na Šumavě a byl jsem celkem zklamán.
        Jestli jsem to ale pochopil správně, je potřeba posouvat horizontem aby kopíroval vrcholy, což bylo potřeba někdy dost hodně,v podstatě mimo záběr

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Jan KunzJ Offline
          Jan Kunz Premium Mapy.com Team @Standa Komínek
          last edited by

@Standa-Komínek

Funkce pracuje s mnoha senzory v mobilním zařízení (GPS, gyroskop, kompas, parametry hlavní čočky fotoaparátu, apod.) a jednotlivé modely telefonů se od sebe kvalitou těchto senzorů poměrně dost liší. Data ze senzorů (pozice, nadmořská výška, náklony ve všech směrech, ohnisková vzdálenost, apod.) posílá aplikace na backend, který pro dané místo spočítá viditelné vrcholy, provede jejich proředění a seznam vrátí mobilní aplikaci k zobrazení.
          Právě protože se kvalita senzorů liší, umožňuje funkce manuální kalibraci horizontu vůči průhledu fotoaparátu (skutečnosti).
          Tato kalibrace se ukládá na zařízení a měla by pomoct při opakovaném načtení. Vycházíme přitom ale z předpokladu, že zařízení má při inicializaci funkce pokaždé stejnou "chybu"/odchylku. To ale opět záleží na konkrétním zařízení a podmínkách a nemusí to platit. Pokud se vám pro stejnou pozici zobrazily pokaždé trošku jiné kopce, příčinou by mohla být chybně určená nadmořská výška. Ta má na viditelnost vrcholů poměrně zásadní vliv a je možné, že se při dvou pokusech mohla lišit.
          Pokud se problémy opakují, zadejte nám prosím prostřednictvím aplikace zpětnou vazbu, zkusíme se podívat na data, která se logují.

Standa KomínekS Jan DrábekJ 2 Replies Last reply Reply Quote 2
          • Standa KomínekS Offline
            Standa Komínek Premium Master trip planner @Jan Kunz
            last edited by

@Jan-Kunz Děkuji za vyčerpávající odpověď a objasnění principu jak tahle funkce funguje. Až se zase dostanu na nějaký kopec, tak zkusím poslat zpětnou vazbu.

• Dušan BrzobohatýD Offline
              Dušan Brzobohatý Premium
              last edited by

Ahoj, nemůžu ve své aplikaci najít tuto funky (horizontAR) Premium mám zž týden a marně hledám kde spustit aplikaci. Diky za odpověď. Dušan

Dušan BrzobohatýD 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Dušan BrzobohatýD Offline
                Dušan Brzobohatý Premium @Dušan Brzobohatý
                last edited by

pardon, chyba byla ve stare aplikaci. už to jede 🙂

• Jan DrábekJ Offline
                  Jan Drábek Premium @Jan Kunz
                  last edited by

@Jan-Kunz Dobrý den, neplánujete prosím doplnit k popisu zobrazených vrcholů - kromě stávajícího údaje o nadmořské výšce vrcholu, že by se zobrazoval i údaj o vzdušné vzdálenosti od pozorovaného místa (například jako volitelný parametr)? Děkuji.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • First post
                    Last post