Apple Watch – nastavení priority pro Mapy
-
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s nastavením hodinek – konkrétně tak, aby měla aplikace Mapy prioritu před aplikací Cvičení.
Při jízdě na kole využívám aktivitu „Cyklistika“ přes aplikaci Cvičení, ale zároveň potřebuji sledovat navigaci přednastavené trasy. Problém je v tom, že Cvičení má na hodinkách z nějakého důvodu přednost a přebíjí zobrazení Map.
Haptická odezva mi z nějakého důvodu v Mapách nefunguje, ale i tak je pro mě klíčové mít navigaci neustále zobrazenou, abych se mohl jednoduše orientovat pohledem – zvlášť při jízdě. Momentálně musím jednou rukou pustit řídítka, 2× stisknout korunku, otevřít skupinu spuštěných aplikací a ručně vybrat Mapy, což je při jízdě nebezpečné a velmi nepraktické.
Notifikace pro Mapy mám zapnuté. Zkoušel jsem také vypnout funkci „Always On“ pro Cvičení a ponechat ji jen pro Mapy, ale v takovém případě hodinky zobrazují jen jednoduchý digitální čas a po zvednutí zápěstí se stejně automaticky přepnou zpět na Cvičení.
Existuje prosím nějaká možnost, jak nastavit vyšší prioritu zobrazení Map před aplikací Cvičení?
Děkuji předem za pomoc.
-
@Václav-Hugo-Komínek
Mně pomohlo zapnout v hodinkách stopaře.
Případně v aplikaci na iphone Watch - obecné - návrat k ciferníku - cvičení - vypnout návrat do aplikace. Pro aplikaci mapy jsem si nastavil návrat k ciferníku po 1h.