Plánování tras v Edge
-
Pokouším se naplánovat trasu. Na trase je cca 20 bodů, ale každá změna trvá víc jak 10 minut. Co takto zpomaluje plánování?
-
Jak rychlý máte internet?
Zkuste jiný prohlížeč, pokud to v něm půjde normálně, bude to chtít nejspíš vyčistit historii Egde prohlížeče.
Může být mnoho důvodů... -
@Jan-Buriánek Historii jsem čistil, internet je rychlý a jiný prohlížeč nemůžu nainstalovat.
-
10min je nesmysl, to není "běžná" chyba.
To jste možná na nějakém firemní PC, kde to může jít přes různé firewally, bude se Vám na to muset kouknout nějaký ajťák. -
@Jan-Buriánek Dělá mi to jak na domácím počítači, tak v práci. Ani jeden počítač není žádná šunka, spíš lepší kousky, takže tím to nebude.
-
Hm. Na více různých zařízeních a místech, pak to může souviset asi jen s účtem.
Zkuste to bez přihlášení / s přihlášením.
Bude-li to stejné, nedokážu více poradit.
Týká-li se to účtu, bude to chtít poslat jako chybu přímo na podporu z přihlášení, aby na podpoře viděli podrobnosti.Ani doma nemůžete zkusit jiný prohlížeč?
Skutečně se bavíme o minutách? 10min? Od kliknutí dalšího bodu? Co se mezitím děje na monitoru? -
@Jan-Buriánek 10 minut přeháním, ale co jsem to teď stopoval, tak kolem 2,5 minut je to standard.
Mazání bodu v trase, přidání bodu, ukládání trasy a další.
A při tom hláška "Tato stránka neodpovídá". -
OK
Začalo to z ničeho nic na obou PC? Od kdy? Hledejte souvislost s nějakou změnou.
Není to normální chování, mě to chodí normálně a asi jste s tímto problémem jediný, jinak by se už lidé ozývali.
Zkusil jste odhlásit se od účtu? Dělá to i při odhlášení? -
@Jan-Buriánek Dobrý den. Zadání 20-25 míst trvá hodinu. zkoušeli jsme to na různých počítačích i místech, stále je to hodina
-
@Jan-Buriánek Změna se projevila od té doby, co jsem pořídil premium účet. Pro srovnání zadávání na stejném počítači, stejné body na google.maps okamžitě, jenom tam nezadám víc bodů. Ale i na stejný počet bodů google reaguje okamžitě.
-
A navíc hláška "Tato stránka neodpovídá" ve mě vyvolává pocit, že problém není na straně počítače ani připojení.
-
S Googlem to pro tento případ nelze porovnávat, protože to je jiný poskytovatel, zcela jiné servery. Ano, vypadá to na problém v odpovědi od serveru Mapy.com, z nějakého důvodu neodpovídá ihned. Přetížením to nebude, takovéto odezvy jsou moc velké.
Standardně je odezva podobná, jako právě třeba u toho Google. Já jsem právě zkusil naklikat 20 bodů a bylo to celé do minuty.
Zkoušel jste to s odhlášením od vašeho účtu, jak jsem psal?
Je potřeba odhlásit se v prohlížeči a pro jistotu restartovat PC. Pak vyzkoušet. Pokud to půjde normálně (rychle), pak to skutečně souvisí s vaším účtem, a je potřeba to nahlásit jako chybu vpravo dole na mapě v nástrojích.