Aplikace Mapy pro Windows
-
Ahoj! Jsem dlouholetý uživatel Mapy.cz a moc mi chybí aplikace pro Windows. Nemůžu ji najit w Microsoft Store. Byla pro mě pohodlnější než web. Neuvažujete o návratu?
-
@Adam-Tajne Ahoj a děkujeme, že jste s námi tak dlouho!
Moc nás těší, že Vám aplikace pro Windows vyhovovala – bohužel ale už delší dobu nebyla aktivně vyvíjená a udržovali jsme jen její kompatibilitu. V Microsoft Store už bohužel dostupná není a návrat v plánu nemáme. Mapy.com je však stále plně funkční na webu a ve všech mobilních aplikacích (Android, iPhone). -
@Ewelina Povedlo se! Použil jsem WSA Manager z Microsoft Storu a stáhl .apkm Mapy.com přímo z APKMirror. Sice to chtělo trochu trpělivosti s nastavením BIOSu, Windows i samotného WSA, ale výsledkem je, že aplikace teď běží v samostatném okně jako úplně normální Windows program!
I když výkon je trochu nižší a systém si bere víc zdrojů než vaše původní aplikace z Microsoft Store (kterou jste bohužel přestali nabízet), je to pro mě skvělá náhrada. Fakt doufám, že mi tuhle možnost v budoucnu nezavřete – offline mapy v prostředí Windows opravdu nutně potřebuji!
Mapy.com mi bez problémů jedou na Windows 11 s offline mapami Polska. Funguje to parádně!
-
Zajímavé by bylo, kdyby někdo, kdo ji kdysi nainstaloval ze Storu, potvrdil, že mu stále funguje.
Pak by byla šance ji nainstalovat i bez Storu. -
Ahoj. Právě na to koukám, aplikaci mám nainstalovanou ve Windows 11 ze Storu cca 4 měsíce ale již jí tam nemůžu najít. Je to škoda, že se neplánuje její další vývoj. Každopádně mám na PC verzi 8.23.0.0 a funguje bezvadně, svižně, což se o online řešení v prohlížeči říci nedá...
-
Nějaká šance, že by se původní aplikace uvolnila jako opensource a břemeno údržby přešlo na komunitu?

-
Dobrý den, plánujete dodělat na web možnost uložení offline map, tak aby došlo s paritou původní Windows aplikace? Bez parity funkcí nelze hovořit o náhradě.
Mapy.cz se tímto staly zbytečné pro plánování v odlehlých místech bez konektivity.
S podravem,
Velecký -
@Jan-Velecký Neplánujeme..
-
@Martin-Pištora Aplikaci mám dlouhodobě nainstalovanou na jednom PC a tam mám doposud i přihlášený účet a vidím vlastní data. Teď jsem pokusně nainstaloval Mapy.cz z Microsoft store na jiný počítač pod stejným MS účtem a jedou normálně, jen už nenačtou okno pro přihlášení k Seznam účtu. Pokud jste v minulosti měl aplikaci nainstalovanou, nehledejte ji přes vyhledávání v aplikacích, ale v knihovně aplikací, které vlastníte. Tam je pořád dostupná. Funguje i ukládání offline map a jejich automatická aktualizace.
-
@Lojza-Baryn Problém je právě v tom přihlášení. Ještě do nedávna mi vše fungovalo, ale přestala se synchronizovat některá data. Chtěl jsem se tedy odhlásit a opětovně přihlásit, ale smolík. Bez přihlášení jsou mi offline mapy k ničemu.
Je škoda, že tímto Maoy.com napůl zařízli jeden (nemalý) operační systém, ale usuzuji, že uživatelů s W11(W10) vyžadující offline mapy mohla být hrstka a držet kvůli tomu partu vývojářů je neefektivní.
-
@Ewelina V androidu a iphone je mi k ničemu. Zlikvidovali jste nejlepší navigaci kterou jsem znal...
-
@Jaroslav-J-Pavlovský Na druhou stranu, kdo potřebuje navigovat na PC s Windows?
Nehledě na to, že se dají v Chromu otevřít, jako samostatná aplikace. -
@Jiří-Havelka Navigovat asi málokdo.
Ale offline mapy na notebooku jsou v situacích bez dat o dost lepší, než na mobilu. -
@Martin-Pištora V tom případě tedy tablet je ta nejlepší možnost.
-
@Martin-Pištora Nebo pokud by to muselo být nutně na PC, emulátor androidu a nainstalovat Mapy a mapy.
-
Pokud jste dříve někdy pod svým MS účtem aplikaci stáhli, pak ji stále můžete nainstalovat! Stačí se v MS Storu kouknout v Knihovně - pokud jste ji v minulosti pod tím účtem měli, bude tam:

Pak stačí kliknout na stažení, a je to

Jo, nejde se příhlásit... ale offline mapy celého světa stáhnout lze!
-
@Jakub-Faifer Tak teď máte zpětnou vazbu, co by běžnývuživatzel uvítal, místo toho programujete takové kraviny jako rychlost chůze nebo odznak premium....
-
@Marián-Zajíček Aplikace pro Windows byla dostupná několik let, bohužel ji používalo naprosté minimum uživatelů a další vývoj tak nedával smysl.
-
@Jakub-Faifer Rekl bych, ze o dalsi vyvoj zde nejde nikomu. Jde o to, ze je znesnadnena nebo dokonce znemoznena cesta k necemu, co fungovalo a s cim byli lidi spokojeni. Bohate by stacilo to ponechat v puvodni podobe misto zruseni.
-
@Martin-Pavel I udržování zpětné (aby to jen fungovalo) kompatibility stojí nemalé prostředky
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login