Aplikace Mapy pro Windows
-
Ahoj! Jsem dlouholetý uživatel Mapy.cz a moc mi chybí aplikace pro Windows. Nemůžu ji najit w Microsoft Store. Byla pro mě pohodlnější než web. Neuvažujete o návratu?
-
@Adam-Tajne Ahoj a děkujeme, že jste s námi tak dlouho!
Moc nás těší, že Vám aplikace pro Windows vyhovovala – bohužel ale už delší dobu nebyla aktivně vyvíjená a udržovali jsme jen její kompatibilitu. V Microsoft Store už bohužel dostupná není a návrat v plánu nemáme. Mapy.com je však stále plně funkční na webu a ve všech mobilních aplikacích (Android, iPhone).
-
@Ewelina Povedlo se! Použil jsem WSA Manager z Microsoft Storu a stáhl .apkm Mapy.com přímo z APKMirror. Sice to chtělo trochu trpělivosti s nastavením BIOSu, Windows i samotného WSA, ale výsledkem je, že aplikace teď běží v samostatném okně jako úplně normální Windows program!
I když výkon je trochu nižší a systém si bere víc zdrojů než vaše původní aplikace z Microsoft Store (kterou jste bohužel přestali nabízet), je to pro mě skvělá náhrada. Fakt doufám, že mi tuhle možnost v budoucnu nezavřete – offline mapy v prostředí Windows opravdu nutně potřebuji!
Mapy.com mi bez problémů jedou na Windows 11 s offline mapami Polska. Funguje to parádně!
-
Zajímavé by bylo, kdyby někdo, kdo ji kdysi nainstaloval ze Storu, potvrdil, že mu stále funguje.
Pak by byla šance ji nainstalovat i bez Storu.