Složky trvale nad mapou
-
Ahoj všem, chvíli (asi půl hodiny) jsem si hrál s novou verzí Mapy.com na Android (9630010), která mi po instalaci oznámila to, co se píše i zde v novinkách:
- Složky z Moje mapy (Premium) nyní trvale nad mapou
Teda s mapama umím. Ale něco mi zřejmě uniká. Nenašel jsem "to".
Co znamená Složky trvale nad mapou?
-
Složku v Moje mapy lze nastavit jako trvale nad mapou. Samy od sebe tam ale nejsou, ta informace v changelogu je frázována trochu zavádějícím způsobem. Ve vlastnostech složky to lze nastavit, pokud má člověk premium účet.
-
@Jakub-Kraft-0
Dobrý den, díky!
Ve vlastnostech jsem to přehlédl, hledal jsem to o úroveň výš, tedy přímo v kontext menu na třech tečkách složky, právě tam, co jsou mj. vlastnosti. Tam bych takové zatržítko spíš očekával. Ale budiž. Prostě jsem to přehlédl, postupně to my uživatelé objevíme
A koukám že je to i na webu, ihned se to synchronizuje.Má to ale jedno velké ALE - k čemu to je? Zobrazí se jen hvězdičky, na které jde kliknout, a po kliknutí se zobrazí stopa. Ale stejným způsobem, jako doposud, tedy jako když ji otevřu ze složky. Tím zmizí menu a možnost např. plánovat s viditelností stopy.
To bych od toho očekával. Že uvidím obsah složky, ale ne "zapakovaný" do hvězdiček, ale rozbalený, tedy všechny body a stopy ve složce jako mapový podklad.
Hlavně tedy zaznamenané stopy a importované GPX stopy by bylo potřeba zobrazit.
Je to jedena z nejčastěji hledaných odpovědí tady na fóru - je to vidět na počtech zobrazení odpovídajících příspěvků: jak navigovat podle GPX, nebo alespoň ji vidět a mít možnost "nad ní" plánovat (neboli udělat plán podobný stopě - převod GPX stopy na plán). -
Berme to jako zárodek, jako příslib, že se na tom pracuje.
Také mi chvíli trvalo, než jsem našel, jak se to zapne. Když to nenašel ani @Jan-Buriánek, je to na pováženou, BFU to nenajde už vůbec. Mělo by to být už v menu tři tečky. Zatím jsou tam jen trvale stejné příkazy, ta položka by ale musela být proměnlivá.
Na body už je to užitečné, lze je trvale zobrazit a při tom hledat jiné. U bodů také davá smysl hromadné zapnutí přes složku.
Bylo by dobré dořešit i trvalé zobrazení stop, tam by větší smysl davalo zobrazení po jedné. -
@Martin-Pištora
Souhlasím, ty body jsem zatím nezkoušel, ale na ně to bude tedy OK.
A stopy by to opravdu chtělo jednotlivě, protože společně pro přehled už vlastně ve složce jsou, otevřením složky.
Jinak samozřejmě pochvala po tým Mapy!
On jim ten přechod na premium a hlavně na .com dal zabrat, tak holt zřejmě šel outdoor apod trochu stranou
Jak se nyní píše v blogu zde.