Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Složky trvale nad mapou

Scheduled Pinned Locked Moved My Mapy
    5 Posts 3 Posters 55 Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Jan BuriánekJ Online
      Jan Buriánek Mapsters Premium
      last edited by Jan Buriánek

Ahoj všem, chvíli (asi půl hodiny) jsem si hrál s novou verzí Mapy.com na Android (9630010), která mi po instalaci oznámila to, co se píše i zde v novinkách:

• Složky z Moje mapy (Premium) nyní trvale nad mapou

Teda s mapama umím. Ale něco mi zřejmě uniká. Nenašel jsem "to".
      Co znamená Složky trvale nad mapou?
      😎

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jakub Kraft 0J Offline
        Jakub Kraft 0 Mapy.com Team
        last edited by

Složku v Moje mapy lze nastavit jako trvale nad mapou. Samy od sebe tam ale nejsou, ta informace v changelogu je frázována trochu zavádějícím způsobem. Ve vlastnostech složky to lze nastavit, pokud má člověk premium účet.

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • Jan BuriánekJ Online
          Jan Buriánek Mapsters Premium @Jakub Kraft 0
          last edited by

@Jakub-Kraft-0
          Dobrý den, díky!
          Ve vlastnostech jsem to přehlédl, hledal jsem to o úroveň výš, tedy přímo v kontext menu na třech tečkách složky, právě tam, co jsou mj. vlastnosti. Tam bych takové zatržítko spíš očekával. Ale budiž. Prostě jsem to přehlédl, postupně to my uživatelé objevíme 🙂
          A koukám že je to i na webu, ihned se to synchronizuje.

Má to ale jedno velké ALE - k čemu to je? Zobrazí se jen hvězdičky, na které jde kliknout, a po kliknutí se zobrazí stopa. Ale stejným způsobem, jako doposud, tedy jako když ji otevřu ze složky. Tím zmizí menu a možnost např. plánovat s viditelností stopy.

To bych od toho očekával. Že uvidím obsah složky, ale ne "zapakovaný" do hvězdiček, ale rozbalený, tedy všechny body a stopy ve složce jako mapový podklad.

Hlavně tedy zaznamenané stopy a importované GPX stopy by bylo potřeba zobrazit.
          Je to jedena z nejčastěji hledaných odpovědí tady na fóru - je to vidět na počtech zobrazení odpovídajících příspěvků: jak navigovat podle GPX, nebo alespoň ji vidět a mít možnost "nad ní" plánovat (neboli udělat plán podobný stopě - převod GPX stopy na plán).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Martin PištoraM Offline
            Martin Pištora Premium
            last edited by

Berme to jako zárodek, jako příslib, že se na tom pracuje.
            Také mi chvíli trvalo, než jsem našel, jak se to zapne. Když to nenašel ani @Jan-Buriánek, je to na pováženou, BFU to nenajde už vůbec. Mělo by to být už v menu tři tečky. Zatím jsou tam jen trvale stejné příkazy, ta položka by ale musela být proměnlivá.
            Na body už je to užitečné, lze je trvale zobrazit a při tom hledat jiné. U bodů také davá smysl hromadné zapnutí přes složku.
            Bylo by dobré dořešit i trvalé zobrazení stop, tam by větší smysl davalo zobrazení po jedné.

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • Jan BuriánekJ Online
              Jan Buriánek Mapsters Premium @Martin Pištora
              last edited by

@Martin-Pištora
              Souhlasím, ty body jsem zatím nezkoušel, ale na ně to bude tedy OK.
              A stopy by to opravdu chtělo jednotlivě, protože společně pro přehled už vlastně ve složce jsou, otevřením složky.
              Jinak samozřejmě pochvala po tým Mapy!
              On jim ten přechod na premium a hlavně na .com dal zabrat, tak holt zřejmě šel outdoor apod trochu stranou 🙂
              Jak se nyní píše v blogu zde.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • First post
                Last post