Navigační pohled
-
Při mých toulkách na kole často nemám konkrétní cíl, ale chci se podívat po okolí co mě kde zaujme. Vyhovuje mi navigační pohled na mapu, který je přehledný, cesty jsou přede mnou hezky vidět a vidím, jestli je cesta slepá nebo kam zhruba vede. Když tak mohu dvěma prsty (nebo posuvníkem vpravo) zoom out za jízdy, abych získal větší přehled.
Do navigačního pohledu ale nelze přepnout bez cíle. Jak na to tedy?- V mapě si dám bod pár desítek metrů před sebou na cestě.
- Dám navigovat.
- Po dosažení cíle navigační zobrazení stále zůstává. Bez navigace do konkrétního bodu, tedy jen požadované navigační zobrazení.
Co jsem navrhoval mapy.com na vylepšení:
- aby po chvíli zmizela tlačítka na hodnocení navigace (maximalizace zobrazené mapy)
- aby šlo i v navigaci (navigačním pohledu) hlásit chyby v mapě. Dost by ulehčilo hlášení zarostlé cesty, zpevněné cesty, nějakého bodu zájmu atd.
Pro držení telefonu na řídítkách mohu doporučit FIXED Bikee
- je gumový, takže na řídítkách nic nevrže, nerandá
- lehce se telefon upevňuje
- je možné telefon sundat s gumovým držákem pouhým otočením, takže nemusím stále zdlouhavě zandavat a vyndavat telefon z držáku
- s telefonem se dá i fotit, když jeden roh držáku uvolním pro uvolnění čočky fotoaparátu
-
@Radek-Průša Je tu na to námět Navigation view without a specific destination. A píše se tam, že to bude.