Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Export dat ze Stopaře

Scheduled Pinned Locked Moved Tracker
    6 Posts 2 Posters 43 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Anonymous 44A Offline
      Anonymous 44
      last edited by

Mam starý telefon Android, chci exportovat data ze staré aplikace Mapy.cz (rok 2019). Mobil je offline a potřeboval bych najít data v konkrétní složce přes USB. Našel jsem složku /Android/data/cz.seznam.mapy, ale tam je jen 320 byte logů. Data v aplikaci stále jsou. Dokáže mi zobrazit trasu dlouhou 14 tisíc km, ale nemam ji jak exportovat. Umí někdo poradit? Děkuji.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan BuriánekJ Offline
        Jan Buriánek Mapsters Premium
        last edited by

Obávám se, že by to vyžadovalo root přístup. A stejně, i kdyby jste dokázal stáhnout soubor s daty, nebude to formát GPX, ale nějaký vnitřní formát Mapy.com, jehož strukturu nám samozřejmě Mapy prozrazovat nebudou. Navíc to může být komprimované.
        Jinak řečeno, tudy cesta nepovede.

Máte mobil offline. Nejde ani připojit online doma na wifi?
        Řešení totiž je synchronizovat to na web, a tam už by to šlo exportovat do gpx souboru.
        Jenže to zase záleží, pod jakým účtem to máte v mobilu uloženo. A máte-li to jeden svůj účet, který již třeba používáte v novějším mobilu, není to ideální. Synchronizace by mohla nějak nabourat novější data na webu. Sice by neměla, ale... Nebo obráceně, pokud jste to již v minulosti na webu měl a tam jste to smazal (máte to již jen offline v mobilu), pak to synchronizace nestáhne, ale naopak smázne i v mobilu.

Napadá mě řešení, ale neručím za něj: sehnat si na internetu aktuálnější verzi aplikace Mapy.cz jako instalátor (.apk), nahrát to do mobilu po USB, povolit v mobilu instalaci z jiných zdrojů, a nainstalovat. To by mohlo jít offline.
        Novější aplikace už v sobě má export, takže by měla jít pak stopa exportovat v mobilu, a to už by pak šlo stáhnout po USB normálně jako soubor gpx někde z download.
        Nevím ale, zda se takovou ruční instalací přeaktualizuje stávající apka instalovaná z Google play.
        Navíc se musí najít verze, která už má v sobě export a je ještě podporovaná starou verzí Android, kterou tam máte. To už je na další bádání.

Anonymous 44A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Anonymous 44A Offline
          Anonymous 44 @Jan Buriánek
          last edited by

@Jan-Buriánek Čekal jsem, že by aplikace neměla zapisovat tam, kam může jen root, to je dost podivné. Samozřejmě je to starý mobil, kde mi o nic nejde a klidně ho rootnu.

Když byl mobil online, někdy kolem toho roku 2019-2020, tak ta aplikace tuším ještě neměla export do GPX. Účet je tam speciál jen na tuhle jednu cestovatelskou akci. Na nic jiného už použit nebyl. Ale už tehdy to nešlo synchronizovat aneb aplikace se sekla a odmlčela. Byla to celkem atypicky dlouhá trasa, asi se nepočítalo s tím, že někdo bude trasovat skoro 15 tis. km v jednom kuse.

Nápad s aktualizací přes APK není špatný, ale sám jste zmínil, že výsledek je nejistý. Spíš by mě mrzelo, že by ta APK verze smazala tu trasu.

Je to Xiaomi Mi 9, takže tuším Android 9. Existuje nějaká konverzní tabulka verzi aplikace vs té "identifikace" aplikace. Starší appka ještě neukazovala přímo verzi, ale má tam nějakou "identifikaci" tuším nějaký kód o x znacích.

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Jan BuriánekJ Offline
            Jan Buriánek Mapsters Premium @Anonymous 44
            last edited by

@Anonymous-44
            V "identifikacích" verzí se nevyznám, v tom Vám již neporadím. Byla to ode mě jen taková sada nápadů..

Jen by mě zajímalo, to je záznam autem? Kolika denní? Je to přes třetinu Zeměkoule...
            I když to stáhnete, bude to stopa, kde bude někde mezi půl miliónem až miliónem souřadnic. Téměř v ničem to ani neotevřete, nepůjde s tím pracovat.

Anonymous 44A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Anonymous 44A Offline
              Anonymous 44 @Jan Buriánek
              last edited by

@Jan-Buriánek Ano, autem do Mongolska a zpět. Bylo to cca na měsíc. Čekal bych, že by vizualizace měla být agregovaná, aneb běžný GIS portál určitě pracuje i s větším množství souřadnic. Jsem zvědav, jak to bude uložené.

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Jan BuriánekJ Offline
                Jan Buriánek Mapsters Premium @Anonymous 44
                last edited by

@Anonymous-44 Tak pokud to vydolujete v gpx, můžete to otevřít na mém webu gpxmapy.cz. Tam to půjde, jen bude pomalejší odezva na každou akci, záleží na rychlosti PC.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • First post
                  Last post