Neuložená aktivita
-
Lze dohledat omylem neuloženou aktivitu?
-
Co znamená "omylem neuložená"? Spustil jste stopaře, a při vypnutí jste dal "zahodit"?
Pokud aktivitu neuložíte, nejde ji dohledat.Lze ji ale vytvořit.
Mapy.com umožňují importovat do vašeho účtu aktivitu. Je to proto, protože si někteří lidé nahrávají trasu něčím jiným, než stopařem, třeba nějakým Garmin zařízením. Stopu pak ze zařízení exportují do GPX souboru a soubor importují do Mapy.com, v první fázi (nastavení importu) se klikne na symbol tužtičky a zvolí se uložit jako aktivitu. No a pak je to započítané v aktivitách, stejně, jako když to zaznamenáte stopařem.Aktivita je vlastně stopa, která lze i naplánovat, ale musí se k ní přidat časové značky, ze kterých jde určit čas stopy a rychlost.
Pokud si tedy chcete "zapomenutou trasu" vytvořit - pamatujete si, kudy jste ji absolvovali a od kolika do kolika hodin, je to snadné.
Postup, jak na to, je na webu gpxmapy.cz
klikněte na "rychlé funkce" > karta "další postupy" > "vytvoření aktivity, přidání časů" -
@Jan-Buriánek Pořídil jsem si hodinky Amazfit Bip 6 a zaznamenanou cestu jsem exportoval aplikací Zepp do GPX. Soubor .gpx jsem importoval do Mapy.com. Již zapomenutým postupem se mi importem vytvořila i aktivita. Při importu jiné stejným způsobem zaznamenané trasy .gpx již nevím, jak z ní vytvořit aktivitu, uloží se jen jako trasa do Moje mapy. Zkoušel jsem zde popsaný postup, ale neúspěšně.
-
@Jiří-02
Import je dvoufázový, po načtení máte v položce stopy malý symbol tužtičky, na ten klikněte a přepněte na import jako aktivitu. Je to tam vždy, když má gpx stopa časové značky.
Pak teprve to uložte do Mapy.com velkým zeleným tlačítkem uložit. -
@Jan-Buriánek Díky za odpověď. Symbol tužtičky jen umožní volbu typu aktivity, zadám Pěší turistika, ale uloží se jen trasa a ne aktivita. Budu muset zapátrat, jak v Zepp vyexportovat .gpx s časovými značkami.
-
@Jiří-02
Pěší turistika je trochu jiná volba, zatím zdá se nefunkční, asi připravená pro budoucnost.
Pokud stopa má časy, jsou tam na to přepínací puntíky - jako aktivita nebo jako jen stopa, výchozí je jen stopa.
Stejně tak, máli výškové značky ele, je tam puntíkový přepínač pro použití výšky ze souboru nebo načtení z modelu.
Dal bych Vám sem obrázek, ale aktuálně nejdou obrázky nahrávat...EDIT: a ano, bez časových značek tam volba není - aktivita potřebuje časy, ze kterých se počítají i rychlosti apod. GPX soubor musí obsahovat u všech bodů stopy značky <time>.
-
@Jan-Buriánek Děkuji Vám za nasměrování! Postupoval jsem pak podle https://www.reddit.com/r/amazfit/comments/mi1nj4/export_extra_data_heartrate_sleep_from_zepp/ , kde je nutno zvolit správnou ikonu. Pak tužtička dává volby:
Nastavení cesty- Uložit jako cestu
Cesta je stopa v mapě bez údajů o čase a rychlosti. Lze ji uložit do Moje Mapy. - Uložit jako aktivitu
Aktivita je stopa v mapě včetně údajů o čase a rychlosti. Lze ji uložit také do přehledu vašich aktivit.
Pokud se v Zepp trasa jen "uloží", je to také .gpx. Pak v Mapy.com tužtička umožní jen
Nastavení cesty- Importovat výšku
- Výšku převzít z modelu terénu
Velmi jste mi pomohl. Díky!
- Uložit jako cestu