Nevidím v aplikaci žádné uložené trasy
-
Po nějaké aktualizaci mobilní aplikace Mapy.cz v ní vidím nové rozhraní pro volbu Moje mapy, ale v něm není žádná z mých uložených tras, které tam kdysi byly a které i teď vidím ve webovém rozhraní. Je tam jen nabídka na vytvoření složky nebo import GPX. Přihlášený jsem, verze aplikace je 9.60.0.
-
Zkusil bych nejprve odinstalovat apku a nainstalovat znovu. Aktuální verze pro Android je 9.62.2
Ale asi to nepomůže. Pokud jste měl nějakou starší verzi, a přešel "rovnou" na novou (tedy přeskočení několika verzí), může dojít k různým chybám.
Nebo i z jiných příčin. Prostě se něco kousne v datech, která jsou stažená v mobilu a pak to nechodí.
Jediná možnost pak je jako čistá instalace, jako kdyby jste to nainstaloval na nový mobil.
To ale odinstalování a znovu instalace neudělá. Mobil si právě pamatuje nastavení a vaše data, ve kterých nejspíš bude v mobilu nějaká chyba.Pak by mělo pomoct tyto data z mobilu vymazat. Ukončete všechny aplikace. Pak jděte do nastavení > aplikace
tam najít Mapy.cz, pak by tam mělo být úložiště a pod ním vymazat data a vymazat paměť. Vymažte oboje. Obsahu vašeho účtu na webu se to netýká, jsou to jen data stažená do mobilu a vaše nastavení appky.
Budete se muset znovu přihlásit do appky, znovu stáhnout případné offline mapy a znovu si nastavit nastavení.
Synchronizací by se mělo vše nově načíst z webu. Nespěchejte, máte-li hodně aktivit, může synchronizace chvíli trvat.
Prostě podobně, jako do nového mobilu. -
@Jan-Buriánek Děkuji za rady, později vyzkouším, teď jsem bohužel zaneprázdněn. Může na to mít vliv, že ještě nemám Premium?
-
@Luděk-Belán
Ne-premium verze by na to neměla mít vliv. Nahrávání a ukládání tras není omezeno. Ani práce se složkami. V premiu jsou jen funkce navíc, např. možnost vytvářet si k trasám poznámky. -
@Jan-Buriánek Tak jsem si aplikaci zaktualizoval na poslední verzi pro Android (9.62.2, bez odinstalování či mazání čehokoliv) a uložené trasy už vidím.