MHD v trasách
-
Na webu je funkce vyhledávání trasy nejenom pěšky a autem, ale i pomocí MHD (ikonka autobusu), což je geniální, zejména ve větších městech to značně usnadňuje pohyb a plánování času.
V mobilu tuto ikonku nemám (tato je tam třeba kolo, lyže nebo kanoe..... Bezva, ovšem MHD opravdu využiju častěji). Vše jsem si aktualizovala.
V čem je problém?A dále, šlo by upřesnit plánování pro auta osobní a nákladní (nad 3.5t)? Leckde je problém velkým autem projet, určitě by to ušetřilo spoustu nepříjemností.
-
V nápovědě se píše:
Plánování veřejnou dopravou je k dispozici zatím pouze na webu a primárně v rámci České republiky.Zatim to tedy v aplikaci neni k dispozici. Dokonce se ani nezobrazi plány veřejnou dopravou uložené na webu.
Probíralo se to na starém fóru zde
Píše se tam mj. cituji:
Dostala přednost Premium verze, ale k MHD se snad brzy vrátíme, už tomu moc nechybíLze to zatím obejít tím, že na mobilu zapnete internetový prohlížeč, a v něm otevřete Mapy.cz. Není to tak pohodlné jako aplikace, ale použít se to dá. Vyžaduje to ale dobré připojení k internetu, vše běží online, web nemůže použít offline mapy.
Můžete přidržet prst v mapě, otevře se kontexzové menu (jako pravý klik), zvolíte trasa odtud nebo trasa sem. Nebo jinak, jako na webu.
-
Na druhou otázku snad odpoví někdo jiný. Je ale lepší zakládat pro každou otázku samostatné vlákno.
-
@Jan-Buriánek děkuji. Tak snad to bude brzy dostupné i v aplikaci - řešila jsem s maminkou, senior, ale aktivní a ráda by cestovala snadněji.
-
@Jan-Buriánek v tomhle jsou tedy napřed Google mapy, které jinak nerada využívám (nějak mi vadí to jejich barevné ztvárnění a využívání jiných orientačních bodů (ne města dle velikosti). Vaše mapy jsou super,hlavně turistické jsou bezkonkurenční, tak ještě tuhle "městskou" utilitu by to opravdu chtělo.
Hezký den