navigace podle vložené trasy gpx
-
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na trasu ve formátu GPX, kterou jsem si nahrála do aplikace Mapy.cz. Jak podle ní mohu navigovat? Zatím se mi nepodařilo přijít na to, jak to správně nastavit…
-
Navigovat podle stopy GPX na Mapy.com nelze. Je to v plánu, aby to jednou šlo, ale není stanoven žádný časový horizont.
Lze se jen orientovat podle modrého bodu polohy nad červenou gpx stopou. Stejné je to i se záznamem od stopaře.Je možné gpx stopu převést na plán pomocí webu gpxmapy.cz
Nahrajte tam gpx stopu, zčervená tlačítko "rychlé funkce" > "převod stopy na plán"
Vyberete vhodný počet bodů a necháte je příkazem přenést do Mapy.com - ty se otevřou na nové kartě s vytvořeným plánem.
Plán si upravte dle potřeby a uložte do nějaké složky. Podle plánu jde pustit navigace.Ještě doplním, že plán vás pochopitelně pustí jen po existujících cestách. Pokud gpx stopa vede třeba přes les mimo cestu, plán vyrobí okliku.
Položky, které mají na webu gpxmapy.cz symbol bubliny, mají kontextovou nápovědu na pravý klik. Tam jsou další informace, jak na to.
-
@Dana-Michalovska Dobrý den,
je mi líto, ale naimportovanou trasu z GPX není možné použít pro navigaci. Navigaci lze spustit pouze u trasy, která byla naplánována přímo v Mapy.com pomocí záložky Plánování. -
Dobry, a co je dovod? Toto je funkcia ktora strasne chyba.
- aby so podla importu dalo navigovat
- aby sa importnute gpx dalo editovat (pridat body a prejazdy)
Je to kvoli tomu ze nemate fixny bod, cez ktory prechadza trasa, ale XY GPX suradnic?
Neslo by to vyriesit takto?- ulozit gpx do mapy.com
- umoznit edit (vlozit do mapy par bodov cez ktore chcem prechadzat a prepocitat trasu aby kopiravala povodne GPX so zohladnenim vlozenych bodov a potom pridavat dalsie?
-
@Jan-Buriánek said in navigace podle vložené trasy gpx:
"převod stopy na plán"
Vyberete vhodný počet bodů a necháte je příkazem přenést do Mapy.comsuper vdaka, toto funguje vcelku dobre, skoda, ze to nevedia mapy.com priamo.