Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Aplikace pro chytré hodinky

Scheduled Pinned Locked Moved Smartwatch
    8 Posts 4 Posters 271 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Standa KomínekS Offline
      Standa Komínek Premium Master trip planner
      last edited by

Mě je to sice (zatím) jedno, ale po spuštění dlouho očekávané aplikace pro chytré hodinky je z toho spousta lidí dost rozčarovaná...

Na jednu stranu chápu, že je asi dobré nové věci uvolňovat postupně a jednotlivé funkce teprve přidávat. Věřím tedy tomu, že časem se dočkáme i těch map, což asi v plánu je.

Na druhou stranu mi přijde, že tým Mapy.com dost podceňuje to, že spousta uživatelů dá na první dojem. A víte jak to je - ztracená důvěra se dost těžko získává zpět. Aktuálně uvolněná verze do hodinek "bez map" jen se Stopařem a osekanými navigačními šipkami mi v tomhle ohledu přijde dost nešťastná...

Pro mě osobně to ale jednu výhodu má - stále ještě nemusím litovat svých mechanických hodinek... 🙂

Jakub FaiferJ 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Jakub FaiferJ Offline
        Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Standa Komínek
        last edited by

@Standa-Komínek

Hezký den, jsme rádi, že od nás čekáte stejnou aplikaci jako od nadnárodních firem 😃 Ano, zobrazení mapy chystáme, hodinkám se věnujeme poslední 3 měsíce. Ne vše na hodinkách lze používat, tak jak na telefonu, je tam spousta výzev. Nějaký čas si to ještě vezme..

Standa KomínekS Tomáš SvobodaT Martin KM 3 Replies Last reply Reply Quote 1
          Standa Komínek Premium Master trip planner @Jakub Faifer
          last edited by Standa Komínek

@Jakub-Faifer Jasný, časové náročnosti rozumím. Nemyslel jsem to jako kritiku, ale spíš jako feedback od uživatelů... Každopádně díky za vaše potvrzení, že se chystají i ty mapy 👍

A k těm nadnárodním firmám - vy jste se rozhodli změnit koncovku CZ na COM, takže tím jste se k tomu srovnávání tak nějak posunuli sami... Navíc z té poslední "tiskovky" jsem pochopil, že je to vlastně váš cíl nebo ne? 🤔

Jakub FaiferJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Jakub FaiferJ Offline
            Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Standa Komínek
            last edited by Jakub Faifer

@Standa-Komínek
            Ano, míříme do světa. Jen v těch velkých firmách pracuje na mapách tolik lidí, jako u nás v celém Seznamu. Proto jsou naše kroky postupné, nemáme vše hned. tak jen tolik k tomu..

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              Standa Komínek Premium Master trip planner @Jakub Faifer
              last edited by

@Jakub-Faifer Jo, já těm postupným krokům rozumím. Ale ne každý to takhle bere a spousta uživatelů dá (bohužel) na ten první dojem. To je to, co jsem tím chtěl říci. Ale třeba to vidím jen moc černě a málo zeleně 🙃
              Každopádně přeju, ať se to podaří dotáhnout do úspěšného konce 🙏

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • Tomáš SvobodaT Offline
                Tomáš Svoboda Premium @Jakub Faifer
                last edited by

@Jakub-Faifer
                Vím, že to může být náročné, ale aby to tu zaznělo, tak se přimlouvám za aplikaci na hodinky Garmin. Určitě lidí s takovým přáním bude víc, minimálně v mém okolí outdoorových nadšenců jsou mapy.com a Garmin lovebrands, takže byste měli body k dobru.

Jakub FaiferJ 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • Jakub FaiferJ Offline
                  Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Tomáš Svoboda
                  last edited by

@Tomáš-Svoboda Na Garminu, když si všimnete, není v žádné aplikaci mapa, která by vypadala opravdu jako mapa (je tam i nějaká jen ve stupních šedi apod.) no to není jen tak, nejsou tam téměř žádné systémové prostředky, pro provoz nějaké komplexnější mapy/aplikace..

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • Martin KM Offline
                    Martin K @Jakub Faifer
                    last edited by Martin K

@Jakub-Faifer

@Jakub-Faifer said in Aplikace pro chytré hodinky:

@Standa-Komínek

Hezký den, jsme rádi, že od nás čekáte stejnou aplikaci jako od nadnárodních firem 😃 Ano, zobrazení mapy chystáme, hodinkám se věnujeme poslední 3 měsíce. Ne vše na hodinkách lze používat, tak jak na telefonu, je tam spousta výzev. Nějaký čas si to ještě vezme..

Když vezmu instalační soubor (apk) mapy.cz z 13. září 2023, konkrétně 9.39.1(9390100, architecture-> universal, Android 6.0+, nodpi) a nainstaluju jej na hodinky se změněným DPI, aby tlačítka byla klikatelná a nepřekryla celou obrazovku (nebo apk soubor znovu rekompliluji pomocí "WearModder" a "APKTool"), tak získám plnou funkcionalitu mobilní verze mapy.cz na hodinkách, včetně offline map, navigace, plánování trasy, a to vše bez závislosti na telefonu.

Je to takový neohrabaný, ale funguje to. Říkám, si, proč něco obdobného akorát vyladěného trvá tak dlouho vytvořit vám.
                    Dokud existuje taková možnost nevidím důvod si platit premium a to jsem člověk, co se těší až bude mít důvod si to premium zaplatit.

pár ukázek:
                    Screenshot_20250424-164546.png
                    PXL_20250502_223259632.MP.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • First post
                      Last post