Aplikace pro chytré hodinky
-
Mě je to sice (zatím) jedno, ale po spuštění dlouho očekávané aplikace pro chytré hodinky je z toho spousta lidí dost rozčarovaná...
Na jednu stranu chápu, že je asi dobré nové věci uvolňovat postupně a jednotlivé funkce teprve přidávat. Věřím tedy tomu, že časem se dočkáme i těch map, což asi v plánu je.
Na druhou stranu mi přijde, že tým Mapy.com dost podceňuje to, že spousta uživatelů dá na první dojem. A víte jak to je - ztracená důvěra se dost těžko získává zpět. Aktuálně uvolněná verze do hodinek "bez map" jen se Stopařem a osekanými navigačními šipkami mi v tomhle ohledu přijde dost nešťastná...
Pro mě osobně to ale jednu výhodu má - stále ještě nemusím litovat svých mechanických hodinek...
-
Hezký den, jsme rádi, že od nás čekáte stejnou aplikaci jako od nadnárodních firem
Ano, zobrazení mapy chystáme, hodinkám se věnujeme poslední 3 měsíce. Ne vše na hodinkách lze používat, tak jak na telefonu, je tam spousta výzev. Nějaký čas si to ještě vezme..
-
@Jakub-Faifer Jasný, časové náročnosti rozumím. Nemyslel jsem to jako kritiku, ale spíš jako feedback od uživatelů... Každopádně díky za vaše potvrzení, že se chystají i ty mapy
A k těm nadnárodním firmám - vy jste se rozhodli změnit koncovku CZ na COM, takže tím jste se k tomu srovnávání tak nějak posunuli sami... Navíc z té poslední "tiskovky" jsem pochopil, že je to vlastně váš cíl nebo ne?
-
@Standa-Komínek
Ano, míříme do světa. Jen v těch velkých firmách pracuje na mapách tolik lidí, jako u nás v celém Seznamu. Proto jsou naše kroky postupné, nemáme vše hned. tak jen tolik k tomu.. -
@Jakub-Faifer Jo, já těm postupným krokům rozumím. Ale ne každý to takhle bere a spousta uživatelů dá (bohužel) na ten první dojem. To je to, co jsem tím chtěl říci. Ale třeba to vidím jen moc černě a málo zeleně
Každopádně přeju, ať se to podaří dotáhnout do úspěšného konce -
@Jakub-Faifer
Vím, že to může být náročné, ale aby to tu zaznělo, tak se přimlouvám za aplikaci na hodinky Garmin. Určitě lidí s takovým přáním bude víc, minimálně v mém okolí outdoorových nadšenců jsou mapy.com a Garmin lovebrands, takže byste měli body k dobru. -
@Tomáš-Svoboda Na Garminu, když si všimnete, není v žádné aplikaci mapa, která by vypadala opravdu jako mapa (je tam i nějaká jen ve stupních šedi apod.) no to není jen tak, nejsou tam téměř žádné systémové prostředky, pro provoz nějaké komplexnější mapy/aplikace..
-
@Jakub-Faifer said in Aplikace pro chytré hodinky:
Hezký den, jsme rádi, že od nás čekáte stejnou aplikaci jako od nadnárodních firem
Ano, zobrazení mapy chystáme, hodinkám se věnujeme poslední 3 měsíce. Ne vše na hodinkách lze používat, tak jak na telefonu, je tam spousta výzev. Nějaký čas si to ještě vezme..
Když vezmu instalační soubor (apk) mapy.cz z 13. září 2023, konkrétně 9.39.1(9390100, architecture-> universal, Android 6.0+, nodpi) a nainstaluju jej na hodinky se změněným DPI, aby tlačítka byla klikatelná a nepřekryla celou obrazovku (nebo apk soubor znovu rekompliluji pomocí "WearModder" a "APKTool"), tak získám plnou funkcionalitu mobilní verze mapy.cz na hodinkách, včetně offline map, navigace, plánování trasy, a to vše bez závislosti na telefonu.
Je to takový neohrabaný, ale funguje to. Říkám, si, proč něco obdobného akorát vyladěného trvá tak dlouho vytvořit vám.
Dokud existuje taková možnost nevidím důvod si platit premium a to jsem člověk, co se těší až bude mít důvod si to premium zaplatit.pár ukázek: