Community Mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Výrazně odchylné propočty časů navigace ve Skotsku

Scheduled Pinned Locked Moved Unsolved Route Planning & Navigation | Plánování a Navigace
    1 Posts 1 Posters 35 Views 1 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Vojta PokornyV Offline
      Vojta Pokorny Premium
      last edited by

Byli jsme týden ve Skotsku a hodně jsme najezdili autem. Od začátku se mi zdálo, že navigace podceňuje časy strávené cestou. Mapy com určily čas pokaždé kratší a to výrazně - cca o 1/3. Takže hned první den, kdy mapy slibovaly 4h jsme jeli skoro 6. Pak jsem začal souběžně používat i navigaci Googlu a ten se vždy trefil přesně. Pak jsem si každý den pouštěl obě navigace a potvrdil si totéž. Protože ve všech jiných zemích byly předpokládané časy dost přesné, přemýšlel jsem o možné příčině. Mohlo by se jednat o něco s přepočtem mílí na kilometry - tomu by odpovídala i proporcionalita odchylky. Spíše by to ale mohlo být označení silnic. Ve Skotsku jsou hlavní silnice po kterých jsme jezdili označeny písmenem A a číslem. Podle písmena se tedy nepozná, co je dálnice na 70mph a co dvouproudá silnice na 60mph. Navigace možní vnímá všechny jako dálnice. Tomuto vysvětlení by odpovídala poslední zkušenost. Když jsme se vraceli na letiště, jeli jsme asi hodinu už jen po dálnici. Když jsme měli před sebou tuto hodinu, tak se konečně obě navigace shodly na stejném čase do cíle.

1 Reply Last reply Reply Quote 0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
      • First post
        Last post
      Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
      NodeBB & contributors, OSM & contributors
      Terms of Use   Privacy Policy