Community Mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Mapy na mobilu

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support | Uživatelská poradna
    9 Posts 3 Posters 47 Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • andresiusA Offline
      andresius
      last edited by

Promiňte mi tu primitivní otázku: ale jak nainstalovat MAPY.COM na nový mobil (Sytém android). Já jsem v životě žádnou aplikaci na mobilu neinstaloval. Já jsem z generace písíček anebo ještě stolních/sálových počítačů.

Václav Ondráček

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan BuriánekJ Offline
        Jan Buriánek Mapsters Premium
        last edited by Jan Buriánek

Na mobilu musíte mít při instalaci zvolený účet Google, abyste měl dostupný program Google Play (Obchod Play) - ikona
        ikonaPlay.png
        To spustíte a dáte vyhledat Mapy.com, a tam už bude tlačítko instalace.
        Pozor, až pak pustíte Mapy.com a budete se přihlašovat, použijte údaje ke svému účtu Mapy.com, tedy email a heslo, pod nímž jste přihlášený i zde na webu.

andresiusA 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • andresiusA Offline
          andresius @Jan Buriánek

@Jan-Buriánek
          Díky za odpověď, ale jinak to nejde? Nechci si vytvářet účet u googlu , A tu ikonu jsem dokonce smazal (ona tedy je v menu, tam zůstala) Vždyť, nakolik je mi známo, MAPY.Com fungují (fungovaly) pod seznamem, a je to ryze česká věc, tak proč musím k tomu mít Google? To se člověk musí takhle upsat čertu, aby používal tak dobrou věc jako MAPY.COM?

• Jan BuriánekJ Offline

Bohužel ano. Používáte totiž mobil se systémem Android, a to je právě systém od Google.
            Aplikace se "nakupují" přes jejich obchod, i když jsou zdarma.
            Na předchozím mobilu zřejmě nějaký účet Google byl. Celkem to nemusí být váš účet, stačí i někoho jiného, kdo ho tam dá a nainstaluje Mapy.com a pak se tuším může i z mobilu ten Google účet smazat.
            Nebo by to asi šlo instalací apk souboru "z neznámých zdrojů", ale to není jednoduché, a oficiálně nejde sehnat aktuální verzi instalátoru.
            Ale jak říkám, stejně používáte Android, takže Google o mobilu stejně ví vše...

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Jan BuriánekJ Offline
              last edited by

This post is deleted!
              • Standa KomínekS Offline
                Standa Komínek Map Genius Premium Local expert Master trip planner @Jan Buriánek
                last edited by Standa Komínek

@Jan-Buriánek said:
                Celkem to nemusí být váš účet, stačí i někoho jiného, kdo ho tam dá a nainstaluje Mapy.com a pak se tuším může i z mobilu ten Google účet smazat.

Pokud nebude v mobilu přihlášen přes Google účet, tak mu ale nepůjdou aktualizace aplikace, nebo?

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • Jan BuriánekJ Offline
                  Jan Buriánek Mapsters Premium @Standa Komínek

@Standa-Komínek nevím... EDIT: bez účtu nepůjde Google Play, a tedy nepůjde ruční aktualizace. Ale Mapy se nějak aktualizují samy, a to nevím, jak to funguje.

• andresiusA Offline
                    andresius
                    last edited by

Milí přátelé,
                    velmi oceňuji vaši snahu mi pomoci a - skoro jsem dojat. Ale rozhodl jsem se, že do toho asi nepůjdu. Mám celkem lehký přenosný počítač a dost často ho s sebou nosím, i na tůry. Tam pochopitelně není připojení (pokud si ho nezařídím přes hotspot, což je taky možnost) . Ale před tůrou se dají pořídit obráźky map v libovolně velkém potřebném zvětšení a ty by člověku mělo stačit. Přijde ovšem o interaktivní funkce mapy, takže si nemůžu kliknout na autobusovou zastávku, abych viděl, kdy jede další bus. Ale s hotspotem je nakonec řešitelné i tohle. A navíc to budu mít pohodlněn velké obrazovce a ne v tom titěrném mobilu. Ale velmi vám děkuji.

Václav Ondráček

andresiusA 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • andresiusA Offline
                      andresius @andresius
                      last edited by

A ještě dodatek: Google jakožto vlastník systému sice může o mém telefonu vědět a třeba i znát jeho polohu, to ale mě nepřiměje k tomu abych ho SÁM POŽÁDAL aby tak činil a stal se vůči němu nesvéprávným klientem. Nechť zákeřný číhající loupežník zůstane zákeřným číhajícím loupežníkem.

1 Reply Last reply Reply Quote 1

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
                      • First post
                        Last post
                      Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
                      NodeBB & contributors, OSM & contributors
                      Terms of Use   Privacy Policy