Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Kiedy płatność blikiem?

Scheduled Pinned Locked Moved Premium | Purchase
    11 Posts 5 Posters 503 Views 5 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • EwelinaE Offline
      Ewelina Mapy.com Team Premium @kuba_ w
      last edited by

@kuba_-w Cześć Kuba, dzięki za pytanie.
      Na razie takiej możliwości nie ma i nie planujemy jej wprowadzić w najbliższym czasie. Blik nie umożliwia płatności za subskrypcje.
      Możliwe metody płatności zależą od miejsca, gdzie licencja jest kupowana. W Google Play, AppStore a na stronie WWW można płacić kartą, dodatkowo na stronie WWW jest możliwa płatność PayPal.
      Pozdrawiamy!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium @kuba_ w
        last edited by Ewelina

@kuba_-w Cześć! Możesz wypróbować tej instrukcji z GooglePlay i płatności w ramach rachunku za telefon (nie testowaliśmy, ale może to pomoże)? Daj nam proszę wiedzieć

• Bemol.mB Offline
          Bemol.m
          last edited by

Witam, mam podobny problem z zakupem "Premium" jak Kuba. Interesuje mnie płatność telefonem poprzez "Plusa" lub w jaki sposób mogę kupić "Kartę podarunkową". Albo opłacić tradycyjnie na konto bankowe.

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • EwelinaE Offline
            Ewelina Mapy.com Team Premium @Bemol.m
            last edited by

@Bemol.m Cześć, niestety nie ma możliwości płatności blikiem ani przelewem. Gdyby się jednak udało zapłacić np. poprzez kartę podarunkową - koniecznei daj nam znać. Nie do końca przetestowaliśmy tą możliwość. Więcej na stronie Google:

• Karty podarunkowe
            • Warunki korzystania
            kolorafaK 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • kolorafaK Offline
              kolorafa @Ewelina
              last edited by

Witam

Jak otwieram mapy w incognito pokazuje mi cenę Premium 45.99zł.
              Gdy próbuje zapłacić i/lub po zalogowaniu zmienia się waluta i cena na 249,00 CZK.

Czy to oczekiwane zachowanie czy coś jest nie tak z moim kontem?
              Nie widzę żadnych ustawień lokalizacji/walut w ustawieniach.

Mimo że nie interesują mnie te funkcje premium, podoba mi się ten projekt wiec zagłosuje portfelem, ale na pewno nie aktywuje płatności cyklicznych.
              Jako że premium jest roczne - płatność blikiem była by super, ale jak niema to szkoda 😞

Dziękuje

Hi

When I open mapy.com in incognito, it show Premium in my local currency 45.99zł.
              When I'm trying to buy and/or after logging in it chanegs to 249,00 CZK.

Is that the expected behavior or something is wrong with my account?
              I don't see any currency setting in my account anywhere.

Thanks

• EwelinaE Offline
                Ewelina Mapy.com Team Premium @kolorafa
                last edited by

@kolorafa Cześć, zakupy można zrobić w sklepie z aplikacjami (Sklep Play lub AppStore, ewentualnie na stronie) - i w zależności od ustawień konta w sklepie - państwa, języka - taką walutę zobaczysz. Czy chcesz z tym pomóc?
                Płatność jest możliwa kartą, dodatkowo na stronie PayPalem. Niestety nie mamy Blika.
                Jeśli chodzi o Premium - cykliczne płatność można zawsze wyłączyć. Możesz też wypróbować próbną wersję programu przez 7 dni. Jeśli w tym czasie anulujesz subskrypcje - opłata się nie pobierze z karty.

kolorafaK 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • kolorafaK Offline
                  kolorafa @Ewelina
                  last edited by

@Ewelina
                  Nie mam sklepu play i nie planuje instalować by kupić premium.

Mój problem nie jest z aplikacją mobilną tylko z stroną www bo gdy jestem zalogowany:
                  b5cb2f9c-5b58-4f1e-902f-1e9a8ab994ed-obraz.png

Strona www bez logowania:
                  d5fd964a-0bcb-4946-a6f1-02cc65a64efe-obraz.png

Czy to normalne zachowanie? Bo to dziwne że po zalogowaniu nagle zmienia walutę.
                  Bo wiadomo "strona" niema żadnego powiązania z sklepem play, tym bardziej że otwieram to na komputerze.
                  Więc czy jest jakieś ustawienie w koncie które to powoduje?
                  Czy to normalne że się płaci w innej walucie niż polski złoty płacąc przez stronę (mimo że bez logowania pokazuje kwotę w złotówkach)?

Dziękuje

• EwelinaE Offline
                    Ewelina Mapy.com Team Premium @kolorafa
                    last edited by Ewelina

@kolorafa Cześć! To niestandardowe zachowanie. Czy możesz nam napisać, na jakie konkretnie konto próbujesz kupić Mapy oraz w jakim języku i walucie chcesz widzieć informacje? Koledzy to sprawdzą i zmienią na właściwy region: https://mapy.com/?feedback=menu Dzięki!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • Pietrek z górP Offline
                      Pietrek z gór
                      last edited by

Jedyne co mnie blokuje przed kupnem premium to sposób płatności ;D Niestety bez premium aplikacja staje się mało funkcjonalna (bez map offline). Zwłaszcza z roamingiem poza UE.

Zrobiłbym zwykłą płatność online, posłałbym blika. Na co dzień nie potrzebuję karty kredytowej ani erzaców typu paypal, więc trudno żebym tylko na potrzeby mapy.cz organizował sobie taki alternatywny sposób płatności.

Rozumiem Wasz model biznesowy - że ma być subskrypcja, a nie jednorazowy zakup. Ale ta sytuacja jest dziwna: podoba mi się Wasz produkt, mam pieniądze, chce zapłacić, a Wy nie chcecie ;]
                      Szkoda, bo trzeba się będzie rozejrzeć za jakąś inną mapą.
                      pozdrawiam

• EwelinaE Offline
                        Ewelina Mapy.com Team Premium @Pietrek z gór
                        last edited by

@Pietrek-z-gór Cześć, dziękujemy za Twoją opinię!
                        Obecnie można zapłacić kartą kredytową, a na stronie mapy.com
                        również przez PayPal.
                        Przekazuję jednak Twój pomysł dotyczący dodania innych metod płatności – w tym BLIKa – do zespołu odpowiedzialnego za rozwój produktu.
                        Na ten moment nie mamy możliwości wprowadzenia zmian, ale sprawdzimy, czy uda się rozszerzyć dostępne opcje płatności w przyszłości.

• First post
                          Last post