Kiedy płatność blikiem?
-
Chcę kupić licencję premium, lubię mapy! Ale nie mam karty do płacenia w internecie. Kiedy planujecie płatność blikiem?
-
@kuba_-w Cześć Kuba, dzięki za pytanie.
Na razie takiej możliwości nie ma i nie planujemy jej wprowadzić w najbliższym czasie. Blik nie umożliwia płatności za subskrypcje.
Możliwe metody płatności zależą od miejsca, gdzie licencja jest kupowana. W Google Play, AppStore a na stronie WWW można płacić kartą, dodatkowo na stronie WWW jest możliwa płatność PayPal.
Pozdrawiamy! -
@kuba_-w Cześć! Możesz wypróbować tej instrukcji z GooglePlay i płatności w ramach rachunku za telefon (nie testowaliśmy, ale może to pomoże)? Daj nam proszę wiedzieć
-
Witam, mam podobny problem z zakupem "Premium" jak Kuba. Interesuje mnie płatność telefonem poprzez "Plusa" lub w jaki sposób mogę kupić "Kartę podarunkową". Albo opłacić tradycyjnie na konto bankowe.
-
@Bemol.m Cześć, niestety nie ma możliwości płatności blikiem ani przelewem. Gdyby się jednak udało zapłacić np. poprzez kartę podarunkową - koniecznei daj nam znać. Nie do końca przetestowaliśmy tą możliwość. Więcej na stronie Google:
-
Witam
Jak otwieram mapy w incognito pokazuje mi cenę Premium 45.99zł.
Gdy próbuje zapłacić i/lub po zalogowaniu zmienia się waluta i cena na 249,00 CZK.Czy to oczekiwane zachowanie czy coś jest nie tak z moim kontem?
Nie widzę żadnych ustawień lokalizacji/walut w ustawieniach.Mimo że nie interesują mnie te funkcje premium, podoba mi się ten projekt wiec zagłosuje portfelem, ale na pewno nie aktywuje płatności cyklicznych.
Jako że premium jest roczne - płatność blikiem była by super, ale jak niema to szkodaDziękuje
Hi
When I open mapy.com in incognito, it show Premium in my local currency 45.99zł.
When I'm trying to buy and/or after logging in it chanegs to 249,00 CZK.Is that the expected behavior or something is wrong with my account?
I don't see any currency setting in my account anywhere.Thanks
-
@kolorafa Cześć, zakupy można zrobić w sklepie z aplikacjami (Sklep Play lub AppStore, ewentualnie na stronie) - i w zależności od ustawień konta w sklepie - państwa, języka - taką walutę zobaczysz. Czy chcesz z tym pomóc?
Płatność jest możliwa kartą, dodatkowo na stronie PayPalem. Niestety nie mamy Blika.
Jeśli chodzi o Premium - cykliczne płatność można zawsze wyłączyć. Możesz też wypróbować próbną wersję programu przez 7 dni. Jeśli w tym czasie anulujesz subskrypcje - opłata się nie pobierze z karty. -
@Ewelina
Nie mam sklepu play i nie planuje instalować by kupić premium.Mój problem nie jest z aplikacją mobilną tylko z stroną www bo gdy jestem zalogowany:
Strona www bez logowania:
Czy to normalne zachowanie? Bo to dziwne że po zalogowaniu nagle zmienia walutę.
Bo wiadomo "strona" niema żadnego powiązania z sklepem play, tym bardziej że otwieram to na komputerze.
Więc czy jest jakieś ustawienie w koncie które to powoduje?
Czy to normalne że się płaci w innej walucie niż polski złoty płacąc przez stronę (mimo że bez logowania pokazuje kwotę w złotówkach)?Dziękuje
-
@kolorafa Cześć! To niestandardowe zachowanie. Czy możesz nam napisać, na jakie konkretnie konto próbujesz kupić Mapy oraz w jakim języku i walucie chcesz widzieć informacje? Koledzy to sprawdzą i zmienią na właściwy region: https://mapy.com/?feedback=menu Dzięki!
-
Jedyne co mnie blokuje przed kupnem premium to sposób płatności ;D Niestety bez premium aplikacja staje się mało funkcjonalna (bez map offline). Zwłaszcza z roamingiem poza UE.
Zrobiłbym zwykłą płatność online, posłałbym blika. Na co dzień nie potrzebuję karty kredytowej ani erzaców typu paypal, więc trudno żebym tylko na potrzeby mapy.cz organizował sobie taki alternatywny sposób płatności.
Rozumiem Wasz model biznesowy - że ma być subskrypcja, a nie jednorazowy zakup. Ale ta sytuacja jest dziwna: podoba mi się Wasz produkt, mam pieniądze, chce zapłacić, a Wy nie chcecie ;]
Szkoda, bo trzeba się będzie rozejrzeć za jakąś inną mapą.
pozdrawiam -
@Pietrek-z-gór Cześć, dziękujemy za Twoją opinię!
Obecnie można zapłacić kartą kredytową, a na stronie mapy.com
również przez PayPal.
Przekazuję jednak Twój pomysł dotyczący dodania innych metod płatności – w tym BLIKa – do zespołu odpowiedzialnego za rozwój produktu.
Na ten moment nie mamy możliwości wprowadzenia zmian, ale sprawdzimy, czy uda się rozszerzyć dostępne opcje płatności w przyszłości.